Одного з лідерів “Helix” Нагуту арештували з альтернативою застави 5 млн. грн

5 Грудня 2016 13:33

Тернопільський міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу одному з лідерів “Helix”, хмельничанину Дмитру Нагуті у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 5 млн. грн.

Фото з "Форбс"

Фото з “Форбс”

Таке рішення було винесено 4 грудня.

Досудове слідство закидає Нагуті та тернополянам Роману Фелику і Богдану Воронцову створення організованої злочинної групи, учасники якої ошукали жителів Тернопільщини на понад 2,7 млн. грн.

За даними прес-центру СБУ, керівники одного з місцевих підприємств з ознаками фінансової піраміди незаконно привласнювали гроші громадян, обіцяючи своїм вкладникам захмарні прибутки від інвестування у групу іноземних компаній. Не маючи статусу фінансової установи, фірма не могла вести інвестиційну діяльність на території України, відтак кошти, які потрапляли у розпорядження керівників «піраміди», ними привласнювались.

Правоохоронці затримали трьох осіб, причетних до організації злочинної схеми. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

У судовій залі керівник ради директорів Helix Capital Investments Ltd Дмитро Нагута заявив, що працював журналістом на телебаченні (очевидно, він мав на увазі хмельницький канал TV 7+) і запевнив, що немає жодного стосунку до інкрімінованого шахрайства.

“Хелікс Кепітал Україна” (саме цей підрозділ згадував слідчий у клопотанні на суді – НГП) не займається і ніколи не займалася інвестиційною діяльністю. Про це знають усі партнери “Хелікс”. Вона спеціалізується на інформаційній діяльності та створенню телевізійних програм. Якщо ж говорити про інвестиційний напрямок, то тут мова йде про британську Helix Capital Investments Ltd, яку, до речі, я також представляю. Вона працює за принципом мережевого маркетингу на кшталт МММ. Безпосередньо я даю можливість заробляти людям гроші…, які спочатку перераховують вклади на рахунки британської компанії. Доступ до цих грошей немає жоден з моїх партнерів”, – наголосив він.

Нагута заявив, що “Хелікс” не є фейковою компанією, зауваживши, що наразі працює над будівництвом житлового містечка на Кіпрі.

“Що стосується скраг, написаних від ошуканих громадян, то мене питання: “Чому вони написані під копірку і на  “Хелікс Кепітал Україна”, Дмитра Нагуту та Романа Фелика і Богдана Воронцова? Справді, є технічні проблеми в компанії, але ж не треба писати заяви (до поліції – НГП) на лідера, котрий проводить семінари або вебінари… Скажіть, будь ласка, якщо партнеру компанії “Амвей”, яка 85 років функціонує на ринку, не надійшов замовлений шампунь, то що вона повинна писати заяву на свого лідера? , –  не розуміє один із керівників “Хеліксу”.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, кримінальне провадження №12016210010000181 проти ТОВ «Хелікс Кепітал Україна» відкрито 18 січня 2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України (“Шахрайство”).