Хто з нардепів від Хмельниччини проголосував “за” “мінімалку” в 3200 гривень

8 Грудня 2016 09:27
Наталя ГАРМАТЮК
З 1 січня мінімальна зарплата буде 3200 гривень

З 1 січня мінімальна зарплата буде 3200 гривень. Фото: zn.ua

У Верховній Раді проголосували за підвищення мінімальної зарплати.
6 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно із яким підвищується мінімум заробітної плати на рівні 3200 гривень та страхові виплати.  Законопроект №5130 підтримало 227 народних депутатів України. Про це повідомляє видання“Економічна правда”. 

Серед восьми представників від Хмельниччини “за” проголосувало семеро. Не голосував лише член депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар. Решта — позафракційний Олександр Герега, Олександр Ксенжук від «Народного фронту», Сергій Лабазюк член депутатської групи «Воля народу» та представники президентської фракції в парламенті Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко і Андрій Шинькович проголосували “за”.

Як повідомляє “Економічна правда”, проектом акта передбачається новий порядок формування тарифної сітки оплати праці.

“Крім того, у бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) встановлюватиметься Кабміном, а в небюджетній сфері підприємства визначатимуть тарифні ставки самостійно у колективних договорах. При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня”- пише “Економічна правда”

Також, законопроект передбачає особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів, визначення максимального розміру пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень.