Грип, карантин, і переповнені палати лікарні.

22 Грудня 2016 14:32

грип застудаПоріг захворюваності школярів перевищив 20 відсотків.  До 23 трьох загальноосвітніх закладів обласного центру наразі приєдналися іще два.

Відділення обласної інфекційної лікарні переповнені. Попри запобіжний  карантин, хворих на грип не меншає. Медики спостерігають високу захворюваність.

Вікторія ЛЕНЬГА,  завідувач відділення Хмельницької інфекційної лікарні.

– На території України в даний час циркулює грип типу  «H3N2» не вперше в нас на території України. Якщо взяти зокрема наш заклад, то можна сказати, що на протязі двох останніх тижнів заклад працює в посиленому режимі,  переповнений, кількість хворих сягає більше двохста.  і щодня поступає 30 – 50 хворих. Осіб з діагнозом грип, чи гостре респіраторне захворювання.01.03)

Серед хворих в основному діти  різного віку. Тож лікарі застерігають краян від самолікування.

Вікторія ЛЕНЬГА, завідувач відділення Хмельницької інфекційної лікарні

 Обережно ставтеся до свого здоров’я,  не займайтесь самолікуванням, вчасно звертайтесь до лікарів, за медичною допомогою. Ууникати масових скупчень, а також відноситись відповідально до свого здоров’я, і до здоров’я оточуючих. Якщо ви хворі – не йдіть на роботу, ваша дитина захворіла – не ведіть її в школу, чи в дошкільний дитячий заклад., одягайтесь по погоді. Висипайтесь. Раціональне харчування, – усі метоли неспецифічної профілактики

Джерело: www.odtrk.km.ua