По снігу з драйвом. Хмельничан вчили екстремальному водінню.

24 Січня 2017 12:25
grandautokool.ee

grandautokool.ee

Драйвово та екстримально. В обласному центрі відбулись курси з екстремального водіння. На спеціально прокладеній трасі водії мали змогу випробувати свій автомобіль та свою вправність – вчилися поводити себе на засніженій дорозі. Подробиці – далі у сюжеті.

Неділя. Десята ранку. Майданчик регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області. Саме тут вже вдруге проводять курси екстремального водіння. Ці дві дівчини ще малі,аби кермувати. Та дійство захопило і їх.  

Організатори  заходу – громадська організація «ХАЛК». Її голова Володимир Огойко каже, ці навчання – практичний урок для власників автомобілів.

Володимир ОГОЙКО – голова Громадської організації «ХАЛК»

– Такими акціями ми просто хочемо по можливості підняти навики водіїв водіння в зимовий період. Це не є курси, це не є навчання після якого хтось отримує «корочки», що вони там вміють. Це просто можливість для будь-кого на своєму автомобілі приїхати на закриту територію, де умовно вказуються перешкоди, які можуть бути на зимовій дорозі.

Аби водії мали де вправлятися в екстремальному водінні, їм розчистили майданчик на території сервісного центру  МВС області.

Людмила ЛУЖНЯК – прес-секретар регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області
– Це такий практичний урок, який дозволить водіям хоча б спробувати. Адже площадка закрита. На дорогах навряд чи можна спробувати такі різні екстремальні трюки. А тут безпечно.

Та перед тим , як випробувати імпровізований трек, – усі водії пройшли необхідну перевірку.

Дмитро ШАРАН – член Громадської організації «ХАЛК»

– Перевіряю наявність страхового полісу, посвідчення водія, і реєстраційний паспорт, технічний паспорт на автомобіль. І тоді допускаю автомобіль на трасу. Це перевіряється для того, не дай Бог зламається щось, щоб організатори були впевнені, що є всі документи у разі чого.

Кермування автомобілем у зимовий період має свої особливості. Тож і мали змогу теоретичні знанні випробувати на практиці.

Організатори запевняють : цієї зими це не останні такі курси. Планують провести ще кілька подібних навчань. 

Джерело: www.odtrk.km.ua