П’ять фактів про те, що отримає Хмельницький від Форуму економічного розвитку

28 Березня 2017 13:31
Симчишин: Головні завдання форуму – це презентація інвестклімату, налагодження спілкування у форматі бізнес-влада-іноземні компаній-банки

Симчишин: Головні завдання форуму – це презентація інвестклімату, налагодження спілкування у форматі бізнес-влада-іноземні компаній-банки. Фото: автора

Майже тисячу запрошень розіслали організатори форуму підприємцям.
У Хмельницькому 27 квітня цього року відбудеться Перший щорічний Форум економічного розвитку «Ринок інновацій та можливостей».

У міській раді презентували попередню програму форуму і розповіли про його особливості. Кажуть, запросили майже тисячу людей від місцевих представників малого бізнесу, до керівництва країни. Також, за словами міського голови Олександра Симчишина, на форум запросили представників посольств інших держав, іноземного бізнесу та керівництва міст-побратимів.

«Ми не хочемо провести захід заради заходу, щоб люди зустрілися, поспілкувалися і на тому й все. Ми хочемо провести захід, якого не проводив ніхто та й у самому місті такого заходу ще ніколи не було», – каже міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, форум економічного розвитку – це один із кроків, як місто має жити до 2025 року.

«Ми хочемо, щоб про місто заговорили, як про місто у якому комфортно жити і легко вести бізнес», – кажуть організатори.

Що ж до конкретної користі від форуму для міста, у міській раді виокремили п’ять основних:

1. Знання

Це те, що насправді важливе і завжди потрібне.

2. Досвід

Досвід успішного бізнесу. До прикладу підприємство, яке стартувало з підвалу і виросло до міжнародного рівня. «Швейка» – це саме те, навколо чого Хмельницький може і повинен себе шукати.

3. Комунікація

Це відповідь на питання, які цікавлять: наприклад, щодо аеропорту – чи потрібен він Хмельницькому бізнесу? Чи варто говорити про те, щоб аеропорт перейшов у міську комунальну власність і чи зможе місто його утримувати. Відповідь на питання формату «влада-бізнес-ПТУ». Що бізнес скаже стосовно подальшого виділення коштів з бюджету на утримування ПТУ.

4. Виведення бізнесу на іноземні ринки

Ми хочемо визначитися і отримати інформацію стосовно виведення нашого бізнесу на міжнародні ринки.

5. Енергоефективність бізнесу.

Форум також дасть інформацію стосовно того, як зменшити енерговитрати для бізнесу.