В України три біди: дурні, Росія та 90% доріг у Хмельницькому які потребують ремонту

4 Квітня 2017 11:22

lifedon.com.ua

Аби не було гірше. Саме за таким принципом у Хмельницькому ремонтують дороги. На капітальний ремонт грошей немає, тож всі сили в обласному центрі кинули на ямковий – щоб транспорт не розбивав до кінця і без того «втомлені» вулиці. У Хмельницькому після зими не залишилося жодної «цілої» дороги. Комунальники кажуть, що винні у цьому не лише перепади температури, а й погана робота підрядників. Тож в цьому році обіцяють більше «бити» на якість ремонтів.

У Хмельницькому – +20, на дорогах взялися латати ями, поки погода дозволяє. На вулиці Свободи вибоїни застеляють гарячим асфальтом. Ремонтники переконують, що все роблять якісно.

Володимир БУРЛАЧУК дорожний робітник

Товщина -5, 6, 7 сантиметрів. Ще смолою поливаємо, щоб краще асфальт чіплявся.

Ямковий ремонт – це тимчасово, наголошують комунальники. Його роблять тому, що коштів на капітальний не вистачає, а транспорт мусить якось їздити містом. Водії, тим часом, кажуть – у такому жахливому стані хмельницькі дороги не були ще ніколи.

В мене знайомий купив машину, вже місяць не їздить, бо доріг немає.

Це взагалі жах. Я сам водій, на машині постійно, дороги дуже погані.

Просто кошмар. Це не дороги, це напрямки.

Квадратні колеса від цих доріг от і все.

Це відео гуляє у мережі вже кілька тижнів. У Хмельницькому дорожники кладуть асфальт просто під дощем та мокрим снігом. А це вже інше відео – на вулиці Зарічанській поблизу житлового комплексу «Набережний квартал» фура провалилася у діру в асфальті. Неякісна робота підрядників справді вплинула на такий стан доріг у місті, не приховують комунальники. Тож в цьому році обіцяють більше бити на ефективність ремонту, а не на його обсяги.

Віталій ГУРСЬКИЙ заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради

Не всі підряді організації якісно виконують роботу.

Є і неякісні роботи, ми не приховуємо. Міський голова поставив задачу обстежити всі дороги. Де є дефекти – підрядники за власні кошти їх ліквідовують, вони погоджуються. Ми хочемо зробити якомога більше, але втрачаємо в якості.

– Цей рік – ми якість і обсяг будемо збільшувати

Додала зайвих ям і ця зима зі своїми небаченими температурними перепадами. У місті зараз немає жодної уцілілої вулиці. З 545 доріг, які є у Хмельницькому, ремонтувати треба 90%.

Віталій ГУРСЬКИЙ заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради

Капітально відремонтувати у нас сьогодні зусиль недостатньо, тому постараємося в цьому році зробити якомога більше. Торік було 58 об’єктів капітального ремонту, біля 40 – незавершені, вони перейшли на цей рік. Вулиця Чорновола перейшла на цей рік. Вулиця Волочиська, Гарнізонна, Кутузова. Багато стратегічних вулиць, які ми капітально продовжуємо ремонтувати. У Хмельницькому – 5-7 вулиць, які не треба ремонтувати, решта потребують капітального ремонту.

На ремонт доріг міський бюджет виділив уже понад 60 мільйонів гривень. Якщо дорожники їх використають до 1 липня, отримають ще. Торік змогли освоїти 113 мільйонів. Зараз на вулицях Хмельницького працює 8 бригад. Одна за день може відремонтувати 24 квадратних метри покриття.

 

Джерело: www.odtrk.km.ua