Субсидії по-новому: економні українці залишилися ні з чим

5 Травня 2017 14:27
21243bd-3

politeka.net

З першого травня цього року, згідно з постановою Кабміну, розраховувати субсидії стали по-новому

Якщо раніше в бюджет повертали тільки переплату за опалення, згідно з новим документом, з рахунків українців також спишуть переплату за холодну і гарячу воду, передає Politeka.

Субсидія призначається на соціальну норму споживання. Переплата з’являється, якщо витрачати менше норми, але платити “обов’язковий платіж”. Раніше ця переплата переходила на наступний місяць. Тобто економити було вигідно – якщо в цьому місяці витратити менше, то в наступному якнайменше заплатити. Тепер же, згідно з урядовою постановою №300, кожні півроку переплата за холодну і гарячу воду буде повертатися в бюджет. Крім того, в опалювальний сезон з рахунків українців також спишуть і переплату за опалення.

Виняток зробили для тих, хто опалює житло газом або електроенергією. На рахунках таких укріанцев залишать переплату, еквівалентну вартості 100 кубометрів газу або 150 кВт * год електроенергії. Якщо ж сім’я використовує для опалення електроенергію, їм повернуть суму 174 грн.

Варто відзначити, що ще кілька місяців тому в Кабінеті міністрів закликали субсідіантов економити для того, щоб в наступному місяці платити менше. Однак після змін субсідіанти, які економили і витрачали менше тепла, холодної та гарячої води, скаржаться, що опинилися ні з чим.

Джерело: politeka.net