Слова і діла від мера та губернатора

7 Червня 2017 17:05

Аналітики «Слова і Діла» підрахували, скільки своїх обіцянок виконують керівники облдержадміністрацій і мери обласних центрів України.

Найбільш відповідальним серед керівників областей виявився голова Дніпропетровської області Валентин Резніченко, який за два з гаком роки на своїй посаді виконав 67% обіцянок. Натомість аусайдером рейтингу є голова Київської ОДА Олександр Горган з 0% виконаних обіцянок із жовтня 2016 року.

12

Трохи краще справи з відповідальністю у голів Житомирської та Хмельницької областей Ігоря Гундича і Олександра Корнійчука – з моменту свого призначення вони виконали 10% і 17% обіцянок, відповідно.

Зокрема, Корнійчук виконав 1 із 6 обіцянок – створив комісію щодо можливої непрофесійності з боку лікарів Старокостянтинівської ЦРЛ під час надання медичної допомоги Федору Вігелю.

У процесі роботи голови Хмельницької ОДА знаходяться: реалізація проекту сучасного кардіоцентру з можливістю ранньої реабілітації хворих; добудова школи в селі Залужжя Білогірського району; будівнцитво обласної дитячої лікарні; впровадження нових технологій урядування в облдержадміністрації і покарання винних у розкопках законсервованої ракетної точки, що в селі Вихилівка Ярмолинецького району.

Серед мерів найвідповідальнішим на сьогодні є міський голова Тернополя Сергій Надал, який дотримав 62% своїх обіцянок.

Хмельницький мер Олександр Симчишин наобіцяв 52 справи, з яких реалізувалися 18. Зокрема, заслужені донори міста мають пільги; у 2016 році місто на 100% забезпечено засобами обліку тепла; розроблено якісну та чітку програму розвитку міста; проведено інвентаризацію використання комунального майна; відремонтовано та залишено у комунальній власності лазню №1; залучити молодь до управління містом.

Не виконаними залишилися 5 обіцянок.