Ааграрна доктрина “по-новому” – Гереги легалізувалися на Хмельниччині.

16 Червня 2017 14:04

Подружжя бізнесменів-мільйонерів Олександра та Галини Герег остаточно стали власниками раніше афільованого з ними ТОВ “Агрохолдинг 2012” (Городок Хмельницької області).

Фото з сайту Олександра Гереги

Фото з сайту Олександра Гереги

Відповідні зміни були внесені 15 червня до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Прізвища бізнесменів з’явилися у засновниках  ТОВ, яке створено у вересні 2015 року. Також замість засновниці і кінцевої власниці з Городка Ірини Лутковської зайшло київське ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Оферент”, яке належить Герегам.

Крім цього, за даними сайту “Латифундист”,  ТОВ “Агрохолдинг 2012” зацікавився купівлею іншого підприємства Хмельницької області – “Оболонь Агро” із земельним банком в 11,2 тис. га. З 2006 року пивоварами розпоряджається столичний бізнесмен Олександр Слободян. До 2015 року директором заводу працював теперішній голова Хмельницької облради Михайло Загородний.

Як писав НГП, наприкінці 2015 року ряд сільськогосподарських підприємств та фермерів Хмельниччини виступили проти входження в область ТОВ “Агрохолдинг 2012”, влаштувавши багатотисячний АгроМайдан і звинуватили його у земельнову рейдерстві. Підприємство розсилало листи керівникам агрогосопдарств з пропозиціями продати їм корпоративні права на селянські паї.

Згодом партійний сайт розмістив відеозвернення народного депутата Андрія Шиньковича (входить до орбіти впливу Гереги), який зі стін Верховної Ради заявив, про запровадження нової аграрної доктрини на Хмельниччині. Фактично над впровадження доктрини працюватиме ТОВ “Агрохолдинг 2012″.

Більше по темі читайте публікацію “Агроінтеграція Гереги на Хмельниччині: чого боїться решта аграріїв?”