6 порад, щоб не виховати маминого синочка

29 Червня 2017 14:43
Щоб ваш син не виріс тюхтієм, варто дослухатись до порад експертів. Повідомляє сайт Наша мама.

son4.jpg (27.7 Kb)

nashamama.com

Зневажливо відгукуватися про батька
Як би не сумно це звучало, більшість маминих синочків вийшли з-під крила мам, які, з якихось певних причин, ростили хлопчиків без батька. Такі жінки часто роблять помилку, лаючи батька хлопчика. Підростаючий малюк “зчитує” модель поведінки з маминих слів або з поведінки батька і це в майбутньому створює проблеми у самовизначенні дитини.

Перестати гиперопікати
Бажання захистити дитину від негараздів абсолютно нормальне, проте у багатьох набирає вселенських масштабів. Це з розряду “мій 20-ти річний хлопчик погано їсть і спить”. Надмірною турботою ви надаєте синові ведмежу послугу. Такі хлопчики виростають хворобливими, тому що відкрита кватирка може викликати паніку, а забій коліна на дитячому майданчику – стан напівнепритомності, як у мами, так і у дитини.

Знецінювати чоловічі якості
“Ну, що ти як ганчірка, коли ти вже подорослішаєш і станеш чоловіком?” Ця фраза може бути і була виголошена для підняття бойового духу хлопчика, проте має зовсім протилежний ефект – викликає почуття неповноцінності.

Не варто порівнювати
Будь-яке порівняння з ” хорошим хлопчиком Колею, який говорить на трьох мовах і грає на кларнеті, а ти що?” Природною реакцією на порівняння буде відторгнення. Дитина може замкнутися в собі і в особливо важких випадках заробити невроз. У будь-якому випадку постійні порівняння не на його користь відображаються на самосприйняття.

Не заохочувати “чоловічі розбірки”
Повернутися зі школи з синцем під оком – абсолютно нормальне для хлопчика явище. Таким чином, ваш син вчиться чоловічій лінії поведінки, відстоюючи правоту кулаками. Говорячи синові, що все можна вирішити на рівні діалогу – ви прищеплює йому типово жіночу модель поведінки.

Не застосовувати фізичне покарання
Або в крайніх випадках, якщо без цього не обійтися фізичне покарання повинен застосовувати тільки батько (дядько чи дідусь). Спроби жінки через рукоприкладство домогтися слухняності сина, лише призведуть до заниженої самооцінки і відсутності мужності – дуже важливої якості! На сайті Наша мама ви знайдете завжди цікаві та корисні новини для матусь та дітей.

Джерело: nashamama.com