В уряду грошей нема. Обіцянки – будь ласка.

13 Липня 2017 14:05

ipress.ua

Міністерство фінансів України констатувало наявність заборогованості перед комунальними підприємствами Хмельницького за відшкодування витрат за надані пільги та субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Таку відповідь надав Міністр фінансів Олександр Данилюк за запит депутата-мажоритарника Сергія Мельника.

За його даними, на 1 травня цього року в органах казначейства були зареєстровані фінансові зобов’язання з надання пільг та субсидій нааселенню на оплату компослуг на суму 72 млрд. грн, що на 50% більше річного обсягу, з них 3,2 млрд. грн (майже 40% понад річний план) – по Хмельницькій області.

“Проте на сьогодні з огляду на динаміку нарахувань пільг та житлових субсидій населенню відсутні можливості для здійснення, відповідно до частини 6 статті 102 Бюджетного кодексу, перерозподілу обсягів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення державних програм соціального захисту між їх видами та між місцевими бюджетами, виходячи з фактично нарахованих обсягів відповідних пільг, субсидій і допомоги населенню в межах загального обсягу таких субвенцій”, – сказано в офіційному листі Міністерства фінансів.

Данилюк пообіцяв повернутися до цієї проблеми після внесення змін до держбюджету на 2017 рік.

мінфін

мінфін2

Нагадаємо, що 19 травня з трибуни Верховної Ради був оголошений депутатський запит Сергія Мельника (187 виборчий округ) до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. У ньому нардеп вказав на критичну ситуацію з відшкодуванням витрат комунальним підприємствам Хмельницького – на 11 травня кредиторська заборгованість, яка виникла за березень-квітень, становила 168 млн. грн.

“Вказана заборгованість виникла через недостатнє надходження планових коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам готівкою та не проведеним фінаснуванням, згідно з механізмом, передбаченим постановою Кабміну від 11 січня 2005 року №20 “Про затвердження Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій”, – наголосив політик.