Рейди та протоколи як засіб захисту довкілля

25 Липня 2017 17:32
Виникненню пожеж сприяють відкриті вогнища та висока температура повітря

Виникненню пожеж сприяють відкриті вогнища та висока температура повітря. Фото: автора

Результат рейдів – 55 протоколів про правопорушення.
Висока температура сприяє пожежам. Саме тому Держекоінспекція у Хмельницькій області спільно з правоохоронними органами та службою лісової охорони проводять спільні рейди, аби запобігти пожежам. На 24 липня інспекторами було складено 55 протоколів про правопорушення пожежної безпеки на накладено штрафів майже на 3,5 тисячі гривень.«Щоб відпочити від міської спеки, населення вирушає на природу: в ліси та лісосмуги. Між тим, там громадяни нерідко поводяться недбало: розводять багаття, кидають недопалки, заїжджають на територію лісового фонду на автомобілях, залишаючи сліди мастил. Це все призводить до загорання лісових масивів. До того ж, виникненню пожеж сприяє висока температура повітря», – розповіли у прес-службі екоінспекції.

Наразі держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища проводиться роз’яснювальна робота серед керівників підприємств, установ та організацій області щодо недопущення накопичення легкозаймистих матеріалів природного та штучного походження.

Вкотре звертаємось до мешканців Хмельницької області бути свідомими під час відвідування лісів, та нагадуємо про відповідальність, передбачену за порушення вимог пожежної безпеки в лісах.

Надія Свінціцька.