Купіль Святої Праведної Анни, до якої щороку приїздять тисячі прочан – висохло

15 Серпня 2017 10:52
Джерело (Купальня) Святої Праведної Анни — гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення, вода витікає із крейдяного підвищення. Вода має незмінну температуру +5 градусів за Цельсієм, не замерзає навіть у найлютіші морози. Розташована на західній околиці села Онишківці Дубенського району Рівненської області, за 1 км від межі між Рівненською та Тернопільською областями. Знаходиться на території Скиту святої праведної Анни Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря.

Депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив після початку будівництва нового храму вода почала поступово зменшуватися. Виставив фото джерела без води та підписав: «Це показовий приклад, що буває після того, коли на святому місці роблять бізнес!».photofacefun_com_1502718376

Коли розпочалось будівництво нового храму, вочевидь робітники пошкодили джерельну артерію, вода почала поступово зменшуватися.f596398d8330

Зі слів місцевих, спочатку, по ночах, воду завозили пожежними машинами з Кременця – не допомагало. Рівень води знижувався. Пробувати бурлити скважини – результату також не дало. Висновок – святиня для молитви, а не для бізнесу!», повідомляє «Вечірній Кам’янець» із посиланням на сайт 03656.com.ua.

cb-pochav_2

За переказами, купання в джерелі допомагає від багатьох недуг, а також від безпліддя, тому до джерела приїздить багато паломників. Також біля святого місця  облаштовані чоловіча та жіноча купальні.

Натомість в коментарях під постом Галина Нагорнюк написала: «Коли я вперше потрапила на святе джерело – там не було ані бетонних берегів із мраморовою окаймовкою, ані вирівняного дна, ані пластикових вбиралень-купалень, ані продажу нічних сорочок сумнівної якості в три дорога, ані готелю поряд із столовими рядами. Ніхто не продавав каміння, що кругом валяється.

Була свята водойма із крейдяним дном, церква, криниця. Були люди, що моляться і вірують.

Усім вистачало цілющої води та місця для молитви. Було мало… тепер споглядайте усі, хто сотворили гіперінфраструктуру на святому місці…Чи будуть відвідувачі у вашому «ресторані-храмі» без святих водойм? Що вам було важливіше? Кому від ваших дій краще?».

Джерело: www.marichkanews.com