Шість продуктів, які вбережуть від зморшок і старіння шкіри

15 Серпня 2017 12:12

zdorovia.com.ua

На які продукти варто звернути увагу? Детальніше читайте у “Країні Здоров’я“.

1. Оливкова олія
Крім корисних жирних кислот оливкова олія містить олеїнову кислоту і вітамінигрупи E і B. Всі разом вони благотворно впливають на регенерацію клітин. Недарма її можна зустріти в складі кожного другого косметичного засобу.

2. Риба
У жирних сортах риби, що мешкають в холодних водах (сьомга, дикий лосось, сардина, скумбрія, оселедець), міститься найбільша кількість Омега-3. Ці корисні жирні кислоти сприяють справній роботі серцево-судинної системи, володіють протизапальними властивостями і перетворюють шкіру.

3. Малина
Ягоди – найбагатше джерело антиоксидантів. За кількістю поліфенолів їм поступаються навіть овочі і фрукти.

4. Часник
Ароматна приправа містить велику кількість поліфенолів, тобто рослинних антиоксидантів, які попереджають старіння, захищаючи шкіру від вільних радикалів – нестабільних молекул, які руйнують колаген. До того ж ця речовина здатна знижувати жирність вживаних разом з ними продуктів.

5. Авокадо
Авокадо – це самий жирний продукт рослинного походження і самий калорійний фрукт, у якому містяться мононенасичені жири і рекордна кількість вітаміну E, який бореться з віковими змінами на клітинному рівні.

6. Бобові

Згідно з результатами австралійських дослідників, люди, у яких основу раціону складають бобові, риба, овочі і оливкове масло, мають найменшу кількість зморшок.

 

Джерело: zdorovia.com.ua