Сім помилок при схудненні від хмельничанки Олени Мандзюк

29 Серпня 2017 10:50
Хмельничанка Олена Мандзюк допомогла схуднути майже шести тисячам людей

Хмельничанка Олена Мандзюк допомогла схуднути майже шести тисячам людей. Фото: з архіву Олени Мандзюк.

Щоб спроби розлучитися із зайвими кілограмами не зазнали нищівного краху, необхідно уникати поширених помилок.
Багато людей, прагнучи схуднути, «сідають» на різноманітні дієти, намагаючись зменшити спожиті калорії, однак жодного позитивного результату так і не досягають. Раз за разом вони випробовують нові методи, шукають свою «диво-дієту», але безрезультатно.

І найчастіше, це відбувається зовсім не через брак сили волі, а через помилки, несумісні з дієтою. Тренер-дієтолог Олена Мандзюк, яка допомогла схуднути майже шести тисячам людей, ділиться своїми секретами з читачами сайту «Є».

1. Каша з цукром
Забудьте про це! Всім звичну вівсяну кашу можна їсти з фруктами чи горішками. Якщо зовсім важко – використовуйте стевію як цукрозамінник, яка має природне походження та лише позитивний вплив на організм.

2. Чай з цукром
Виключіть цукор з гарячих напоїв, і ви помітите, що почали їсти менше печива, пончиків. Мине кілька місяців, і ви будете шоковані: раніше шалено смачні торти і тістечка смакуватимуть вам надто солодкими.

3. Пізній сніданок
Відмовившись від сніданку, ви скорочуєте кількість калорій. Проте без сніданку людина дуже швидко зголодніє. Ви почнете перекушувати чим попало на роботі або їсти подвійну порцію. Люди, які не відмовляються від сніданку, худнуть набагато простіше і швидше. Пам’ятайте прості правила: сніданок має бути у перші 30 хвилин після пробудження; проміжки між прийомами їжі мають бути не менше чотирьох годин; жир не спалюється під час голоду, а лише відкладається у проблемні ділянки.

4. Відмова від вечері
По-перше, відмова від вечері часто призводить до переїдання в першій половині дня. По-друге, перерва між їжею більше восьми годин може порушити гормональний баланс і роботу системи контролю апетиту. Тож вечеряти потрібно. Найкращий варіант – білок (нежирне м’ясо, м’який сир) або салат із овочів. Їсти потрібно за 3-4 години до сну.

5. Худнути лише на дефіциті калорій
Різко скорочуючи кількість калорій, ви уповільнює метаболізм. І після того, як ви схуднете і відмовитесь від дієти, організм, звиклий спалювати калорії повільно, зі збільшенням їжі в раціоні почне набирати вагу. Тоді зайві кілограми повернуться. Для здорового та нормального схуднення вам потрібно орієнтуватись на норму білків, жирів та вуглеводів для вашого організму. Саме це допоможе не втратити м’язової маси та позбутись жирових відкладень без шкоди для здоров’я.

6. Дотримуючись дієти, немає необхідності в зарядці
Якраз навпаки! Тільки енергійність та активність у поєднанні з розумними обмеженнями в їжі допоможуть ефективно схуднути.

7. Вибирати тільки знежирені продукти
Жири потрібні для нормального розвитку будь-якого організму. І не досить буде сказати, що знежирені продукти не приносять ніякої користі, насправді вони можуть приносити навіть шкоду! Тому, стоячи в магазині перед прилавком і замислюючись, чи корисні для організму ті чи інші йогурти, сир і хлібці без жирів, згадайте про те, що окрім гарної фігури, необхідно мати ще й здоров’я.

Тепер, знаючи найчастіші помилки схуднення, можна відповісти на запитання: «Як же правильно худнути?» Фітнес-тренер Олена Мандзюк знає відповідь – потрібно вести здоровий спосіб життя, а саме – дотримуватися здорового харчування і займатися спортом. Людина, котра не сидить на різних дієтах, а просто правильно харчується, забезпечує собі якісний обмін речовин, а спорт його посилює. Це і є ключ до схуднення без шкоди для здоров’я, але потрібна неабияка сила волі та підтримка близьких, щоб змінити своє життя, а не перетворювати кожен день на кулінарне шоу для свого шлунку.