1-го вересня купити спиртне у Хмельницькому буде важко, але можливо

31 Серпня 2017 10:18

1-го вересня купити спиртне, до прикладу, у Хмельницькому буде важко, але можливо. Міська рада рекомендує підприємцям утримуватися у День Знань від продажу алкоголю. Але, кажуть чиновники , не забороняють. Бо це суперечить закону. Отож , чи буде  цьогоріч початок осені  у Хмельницькому безалкогольним, дізнавався мій колега  Кирило Фільчаков.

Хмельничанин Григорій підтримує  здоровий спосіб життя. Але ,зізнається, мало яке свято відбувається без якісного алкоголю в помірній кількості.  Переконаний : подібні  заборони не вирішують проблеми,а лише створюють їх.

Григорій хмельничанин:

– Для меня это очень странная ситуация. Вместо того, чтобы контролировать и не допускать продажу алкоголя школьникам, решили именно запретить.

У Хмельницький міськраді запевняють:  про заборону алкоголю мова не іде.

Володимир ГОНЧАРУК ,заступник Хмельницького міського голови:

– Ми не можемо заборонити. Ми лише рекомендуємо. Як здійснювати продаж спиртних напоїв – це залежить виключно від рішення самих підприємців.

В Антимонопольному комітеті роз’яснюють:  міська влада може  узгоджувати з підприємцями графік продажу спиртного. Забороняти торгівлю алкоголем мерія не має права.

Віталій ОЛУЙКО Голова Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України:

– Є питання моральне, є питання виховного значення. Але ніякого втручання у діяльність підприємців бути не може. Можна тільки знайти консенсус в плані графіку торгівлі алкоголем.

Продавати алкоголь на День знань,чи ні   – залежить виключно від позиції підприємця. Щоправда, озвучити її на камеру відмовилися усі ,до кого ми звернулися у підготовці сюжету.  Продавці ж цих магазинів  запевняють, що спиртне 1-го вересня не продають  зовсім ось уже три роки .

Джерело: www.odtrk.km.ua