Гладуняк: найгеніальніший керівник Хмельницької області не зробить дива з “лежачим” аеропортом

25 Вересня 2017 13:03

Голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Іван Гладуняк вважає, що найгеніальніший керівник Хмельницької області, без рішення Мінінфраструктури і зміни економічного стану держави, не зробить дива з відродження КП “Аеропорт-Хмельницький”.

Фото Віталія Тараненка

Злітно-посадкова смуга хмельницького аеропорту. Фото Віталія Тараненка

Про це обранець сказав в інтерв’ю “Незалежному громадському порталу”.

“Тому що, якщо немає грошей на розвиток, то максимум, директор аеропорту одержуватиме зарплату з бюджету і керуватиме трьома сторожами”, – пояснив він.

На думку Гладуняка, сьогодні варто провести зустріч голів обласної ради і облдержадміністрації з міським головою Хмельницького. Посадовці “мають обмінятися думками, а головне почути: чи хоче Хмельницький узяти на баланс аеропорт”.

“Десь 2007 року, коли я працював головою обласної ради, запрошували австрійську фірму з метою проаналізувати перспективи хмельницького аеропорту. Тоді вони заявили, що найближчих 15-20 років йому нічого не світить. Як у воду дивилися. Логічніше б сьогодні цей об’єкт зарезервувати, зберігши цільове призначення”, – наголосив Гладуняк.

Як писав НГП, 12 вересня конкурсна комісія обласної ради обрала головного спеціаліста відділу інфраструктури департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Валерія Сороку на посаду директора комунального закладу “Аеропорт-Хмельницький”. Кандидатуру переможця конкурсу буде винесено на розгляд депутатів на чергову сесію облради 27 вересня.

Нагадаємо, що на відновлення роботи хмельницького аеропорту необхідно 45-50 млн. грн.

На сьогодні «Аеропорт Хмельницький» не діє. Після незавершеного ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому у 2013 році, на що передбачалося 981,5 тис. грн, на злітній смузі утворилися вибоїни і ями. Це унеможливлює посадку літаків.

Крім того, в аеропорту забрали метеорологічне обладнання, без якого польоти неможливі.

Довідка НГП. Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький складається з аеродромного, аеровокзального, наземного комплексів на землі. Аеропорт розташований на відстані 7 км на південний захід від Хмельницького. Загальна площа земельної ділянки, на якій розміщений аеропорт, – 127,63 га, у тому числі летовище – 13,2 гектара.

Аеропортовий комплекс аеродрому складається з приміщення для обслуговування пасажирів загальною площею 700 кв. м (розташоване на одному поверсі адміністративної будівлі) та пункту пропуску через державний кордон площею 800 кв. метрів (окрема будівля).