Для нас ЛЮДИНА і УКРАЇНА – понад усе!

24 Жовтня 2017 11:12

ridna.in.ua

Команда «Рідної країни» робить добрі справи для України, не чекаючи на рішення влади, на бюджетні чи грантові кошти.

Ми – прихильники щоденного патріотизму. Власним прикладом показуємо:  РІДНА КРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З КОЖНОГО З НАС!

«Рідна країна» – команда, об’єднана спільним світоглядом і спільними моральними цінностями.

Чим ми відрізняємося від інших партій?

Як ми ставимося до важливих питань у державі, до влади й того, що вона робить?

Безвіз – заслуга українців, а не влади

Безвіз був головною обіцянкою Петра Порошенка, яку він узявся виконати ще в перший рік свого президентства, тобто у 2015-му. І безвіз був би ще два роки тому, якби не ЖАДІБНІСТЬ, НЕПРОФЕСІЙНІСТЬ І БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВЛАДИ.

Рошенівські «любі друзі», чернівецькі «однокласники» й вінницькі «базарники» 90% свого часу працюють на власні кишені, тому Україна стала державою бідних людей із найбагатшою у світі владою.

Тож безвіз – це вияв поваги Європи до українського народу, який виживає у скруті, обороняє власну землю і стоїть на захисті європейської цивілізації.

 Нам потрібний не МВФ, а НВФ (Національний валютний фонд)

МВФ в обмін на міжнародні кредити ставить складні вимоги для нашої економіки. Натомість було би набагато перспективнішим побудувати взаємовигідну співпрацю держави з тимчасово працюючими за кордоном (так званими заробітчанами).

Доки національний ринок праці не здатний конкурувати з європейським за рівнем оплати, треба створити кращі та простіші умови руху коштів заробітчан в Україну і з України. Це допоможе залучити більше грошей в українську економіку, фактично створить, так би мовити, Національний валютний фонд (НВФ). А водночас – необхідно створювати нові робочі місця: стимулювати роботодавців і збільшувати відповідальність за «сіру» заробітню платню. У будь-якому разі зрозуміло: НВФ – вигідніше за МВФ!

 Земля має годувати всю Україну, а не лише олігархів

Формування ринку землі в Україні повинне бути цивілізованим, зрозумілим і взаємовигідним.

Найперше слід провести ПОВНУ ІНВЕНТАРИЗАЦІЮ земель сільськогосподарського призначення, вже взятих в оренду. Треба проаналізувати у Державному земельному кадастрі України «Публічну кадастрову карту», щоб виявити монополії на загальнонаціональному та регіональному рівнях. Виявиши монополї та запровадивши ВІДПОВІДНІ САНКЦІЇ щодо них, необхідно застосовувати додаткові механізми антимонопольного обмеження.

Далі потрібно створити ЗЕМЕЛЬНУ БІРЖУ (з регіональними представництвами) як ключову незалежну інституцію, що забезпечуватиме цивілізовані правовідносини у земельному питанні.

Необхідне також ухвалення ЗАКОНУ ПРО ОБІГ ЗЕМЛІ, який би легалізував усі процедури, що вже тривають із землею сільськогосподарського призначення. Зокрема, передбачив би процедуру визначення адекватної вартості оренди та продажу землі, механізми контролю за нецільовим її використанням, відповідальності за умисно завдану шкоду  ґрунтам тощо. Повинні бути гарантії, що (як нині, так і в перспективі) купівля землі сільськогосподарського призначення БУДЕ ЗАБОРОНЕНА ДЛЯ ІНОЗЕМЦІВ (НЕРЕЗИДЕНТІВ).

За створення відповідних правових та інституційних передумов для недопущення монополії та зловживань, треба законодавчо закріпити МІНІМАЛЬНУ ЦІНУ на землю сільськогосподарського призначення, виходячи з того, що ціна за показниками українського чорнозему повинна бути НЕ МЕНШОЮ за ціну землі в країнах Центральної Європи. Так, ціна земель сільськогосподарського призначення у Польщі становить $7200/га, у Болгарії – $4500/га.

Спочатку доцільно викупити паї у селян, які хочуть їх продати, використати механізм довгострокової оренди фермерським господарствам, і лише згодом – переходити до продажу землі у приватну власність тим фермерам, які показали ефективне на ній господарювання.

 Українські «слуги народу» — найдорожчі у світі

Нова політична закономірність: довіра до влади падає – видатки на її утримання зростають! Особливо росте бюджетне утримання (тобто, за гроші платників податків) для правоохоронних органів, силових міністерств, владних чиновників на центральному рівні, партій, які пройшли до Верховної Ради.

Лише кілька промовистих «цікавинок» з проекту Держбюджету на 2018 рік: висвітлення діяльності Верховної Ради — 61 млн 550,9 тис. грн; фінансування політичних партій — 513 млн 671,1 тис. грн; фінансування заповідників і природних парків у віданні Держуправління справами – ДУСі (президентські резиденції – «Залісся» та інше) — 39 млн 341,7 тис. грн; фінансування газети Кабміну «Урядовий кур’єр» — 4 млн 361,1 тис. грн; виробництво і трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та поширення офіційної інформаційної продукції – 458 млн 198,8 тис.грн; придбання житла для Управління держохорони — 40 млн грн; придбання житла для СБУ — 120 млн грн…

Отож, влада спокійно живе по-багатому за кошти бідних українців.

 Команда «Рідної країни» – ЗА УКРАЇНУ, а не лише проти влади!

Багато політичних гравців – старих і нових – говорять про потребу єднання сил, які не підтримують нинішню владу. Але, як показує досвід, спроби консолідації в українському політичному середовищі, як правило, закінчуються черговим роз’єднанням і розпорошенням.

Чому? Бо змістом політики стала боротьба за отримання і утримання влади, тож об`єднання відбувається тільки для того, щоб прийти до влади або зберегтися при владі. Тому очевидно, що об’єднуватися варто не ПРОТИ когось, а ЗА УКРАЇНУ – на засадах інтересів країни, а не чиїхось приватних.

Команда «Рідної країни» гуртується на спільній ідеологічній основі для втілення великого проекту «Україна», тобто – навколо того, яку державу ми спільно зможемо розбудувати. Підґрунтям для об’єднання є не проросійські чи проамериканські цінності, а наші, УКРАЇНСЬКІ, що мають становити несхитний фундамент Української держави.

Отже, наша команда переконана:

  • Українська держава – національна, де в пошані українські традиції, мова, культура; соціальна за змістом політики; демократична за політичним режимом; унітарна за формою устрою.
  • Найбільшою цінністю в державі є Людина. Тому на перше місце ставимо справедливу й гідну соціальну політику – не виживання, а сталого розвитку. Наша ідеологія – поєднання соціальної та національної ідей. Наше гасло: Людина та Україна – понад усе!
  • Лише україноцентризм може згуртувати наше суспільство. Майбутнє – за «українським світом» та «єврореалізмом», а не за «русскім міром» чи «єврокомунізмом».
  • Україна має стати країною з потужною НАЦІОНАЛЬНОЮ економікою, а не сировинним придатком Європи, Америки чи Росії.
  • Нам потрібна міцна, спроможна боронити себе держава, яка захищає свою незалежність і територіальну цілісність за допомогою професійної, боєздатної, патріотичної армії.
  • Реальне місцеве самоврядування можливе,коли коштами місцевого бюджету будуть розпоряджатися місцеві громади, а не чиновники з обласного центру чи Києва.

В нашій команді – авторитетні науковці, громадські активісти, підприємці, студенти, митці… Команда «Рідної країни» – це всі, хто поділяє наші погляди.

Джерело: ridna.in.ua