Волочиські баталії – актуально для усіх громад Хмельниччини. І не тільки …

12 Грудня 2017 12:23

camonitor.kz

Цієї п’ ятниці у Волочиську мають відбутися громадські слухання. Здавалося б звична справа для громадянського суспільства, якби не одне але… Складається враження, що дехто вирішив підлатати свої бізнесові інтереси за рахунок коштів платників податків. Про що мова.

Ось перелік питань, які пропонуються до розгляду.

  1. Інформація міського голови Черниченка К.В. щодо розвитку спорту у Волочиській об’єднаній територіальній громаді.
  2. Доповідь директора ДЮСШ Керепка В.П. про розвиток спорту у Волочиській дитячо-юнацькій спортивній школі.
  3. Про реконструкцію стадіону у м. Волочиськ.

Що мене зразу обурило. Я працюю на заводі і коли до мене підійшли і сказали підписати, щоб зібрати слухання по спорту — я це зробив. А через кілька днів почув, що той, хто їх збирав, розмахує паперами і волає, що люди вимагають  зробити реконструкцію стадіону за рахунок міського бюджету. Люди добрі, чекайте! Я під цим не підписувався і не дозволю з мене робити цапа. Хіба у нас вже все добре, в країні стабільність, у районі всі проблеми вирішені і залишається єдине — кинути гроші на стадіон, який і так в гарному стані.

Взяти хоча б школу в моєму рідному селі Маначин. Вона вже криком кричить — перекрийте мене. А тут, на хвилинку, більше ста дітей вчиться. А хіба дороги в нас кругом вже відремонтовані? А батьки мої із Тарноруди, коли була посуха і криниці повисихали, їздили по воду Бозна-куди. То може важливіше там свердловину викопати і водогін кинути селом? Чи світло кругом горить на вулицях, щоб діти не боялися ходити? Тільки район перетрусило від тієї банди Адідас, чи як їх там.

Тому і кажу, все має робитися за мірою важливості. На мою думку у нас прекрасний стадіон. Особисто був у Васильківському районі Київської області, де грає Колос із першої ліги, куди так прагне і наша команда. Так  поле у нас не гірше, і місць на трибунах достатньо. А якщо комусь кортить, за мій рахунок і тисяч таких інших набрати собі балів, то я не згоден. В Україні багато прикладів, коли люди, які справді вболівають за футбол, будують стадіони, утримують дитячо-спортивні школи, а не запускають руки в кишені до бюджетів, яким і там тяжко. Я абсолютно не проти, щоб наша команда грала на гарних стадіонах, я з друзями вболіваю за неї, радіємо її успіхам, але в нас є купа інших проблем, куди треба спрямувати кошти. Ті ж дитячі та юнацькі клуби, де займаються наші діти. У нас гарні досягнення у гандболі, кігбоксингу, веслуванні. А якщо ми говоримо про професійний спорт, то кругом у світі він фінансується за рахунок меценатів, а не платників податків.

Володимир Марчук,

сайт «Народний кореспондент»