Прокуратура відкриє провадження проти “свободівського” посадовця

19 Березня 2018 12:23

irishtimes.com

Хмельницький міськрайонний суд зобов’язав уповноважених осіб місцевої прокуратури внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про вчинення кримінального правопорушення директором департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради Олександром Чорнієвичем.

Про це свідчить ухвала суду від 1 березня.

До суду надійшла скарга директора приватного підприємства «Буд Кепітал Менеджмент» Юрія Рибака. У ній він стверджує, що посадовець Чорнієвич 8 лютого в період часу з 09 год. по 17 год. перекрив рух транспорту на проїзній частині біля будівельного майданчику на вул. Кам’янецькій, 2а у Хмельницькому своїм транспортним засобом, де блокував в’їзд-виїзд  техніки. Цим були спричинені матеріальні збитки на загальну суму 53,2 тис. грн.

Забудовник наголосив, що 19 лютого подав заяву до Хмельницької місцевої прокуратури про вчинення кримінального правопорушення посадовцем міськради. Однак прокуратура перенаправила її до Хмельницької міської ради та відділу поліції.

Слідчий суддя Сергій Марцинкевич зазначив, що, “відповідно до ч.1 ст.214 КПК України, слідчий, прокурор, невідкладно, але не пізніше 24 години після подання заяви, повідомлення про вчинення кримінального правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування”.

Нагадаємо, що хмельницька влада тривалий час намагається розірвати договір оренди земельної ділянки площею 2500 кв. м на вул. Камянецька, 2А, де зводиться найбільша багатоповерхівка Хмельницького. Господарський суд Хмельницької області 4 грудня 2017 року  зобов’язав орендаря повернути місту земельну ділянку. Забудовник-орендар оскаржив це рішення у Рівненському апеляційному господарському суді, який скасував його.

Наразі справа знаходиться на розгляді у Верховному суді.