Хто багатів при Януковичу, багатіє й тепер.

2 Квітня 2018 10:26

gerega.org.ua

Позафракційний народний депутат Олександр Герега задекларував за минулий рік 24,3 млн грн доходів проти 9,5 млн грн – у 2016 році.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Сума дивідендів Гереги, отриманих від ТОВ «Епіцентр К», становила 23,6 млн грн. Річний заробітної плати нардепа сягнув  262,4 тис. грн. На банківських процентах політик заробив 531,1 тис. грн

Крім цього, він задекларував два подарунки у негрошовій формі загальною вартістю 14,6 тис. грн від Національного олімпійського комітету.

На рахунках у банку Герега тримав 8,8 млн грн. Ще 9 млн. грн, 900 тис. євро, $900 тис., 90 тис. швейцарських франків зберігав готівкою.

Герега вказав 14 земельних ділянок та два житлових будинки у Києві, дві столичні квартира і однокімнатна квартира у Городку (у межах 192 виборчого округу на Хмельниччині) – все майно на праві спільної власності з дружиною Галиною.

В е-декларації Гереги за 2017 рік суттєво розширився список підприємств галузі АПК, власником яких став він спільно з дружиною Галиною. Це – «Агрохолдинг 2012», «Аграрна Інвестиційна компанія-Ярмолинці», «Аграрна Інвестиційна компанія-Чемерівці», «Зелена миля», «Баркософт Агро 1», «Баркософт Агро», «Промінь», Закупнянське ХКП (Хмельницька область), «Агрофірма Медобори» (Тернопільська область), «Бужанське», «Поділ», «Федюківка-Агро», «Віта-Колос» (Черкаська область), «Інтерагроінвест», «Лучанське-2», «Світанок» (Київська область), «Кряж і К», «Мрія», «Чернівчанка-Агро» (Вінницька область). Вказаних агрофірм не було в попередній електронній декларації політика.

Дружина політика Галина Герега у 2017 році відзначилася купівлею квартири площею 888,5 кв. м у Києві за 21,5 млн грн. Помешкання розташоване в будинку преміум-класу Diamond Hill у центрі столиці; з його вікон можна милуватися видами на куполи Печерської Лаври і схили Дніпра та парк Слави.