Микола Томенко: Найкращий спосіб вшанувати пам’ять про героїв Чорнобиля – це підтримати їхні родини

27 Квітня 2018 08:01

ridna.in.ua

Лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко та голова київської міської партійної організації Олександр Федоренко вже традиційно в Міжнародний день пам’яті жертв Чорнобиля відвідали Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення. 

Заклад з 1986 року надає амбулаторно-консультативну допомогу дітям та дорослим, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. 

Під час зустрічі Микола Томенко звернувся до працівників закладу: “Я вважаю, що найкращий спосіб вшанувати пам’ять про героїв Чорнобиля – це підтримати їхні родини та всіх тих, хто постраждав внаслідок катастрофи. Ми знаємо, що є чергова “геніальна” ідея від Міністерства охорони здоров’я  передати цей спеціалізований заклад на фінансування місцевого бюджету, що фактично означає його знищення. Громадський рух “Рідна країна” буде робити все, щоб такі спеціалізовані заклади, як госпіталь афганців “Лісова поляна” та даний заклад були захищені від зникнення державним фінансуванням”.

За допомоги фонду “Рідна країна” в диспансері була облаштована кімната новими зручними ліжками та матрацами, а також була передана література для бібліотеки закладу.

Також працівників та гостей закладу привітала Народна артистка України Жанна Боднарук.

 

Дуже шкода, що держава не приділяє достатньої уваги закладам оздоровлення для чорнобильців. Хочеться подякувати працівникам за їхню працю та самопожертву, – підсумував Олександр Федоренко.

Джерело: ridna.in.ua