Хмельничанам готують “золоту” воду

30 Травня 2018 10:49

ngs.ru

У вівторок, 29 травня, у актовому залі МКП “Хмельницькводоканал” відбулися громадські обговорення з питань встановлення нових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення і нової інвестиційної програми на 2019 рік, повідомляє Хмельницька міська рада.

В обговоренні брали участь представники громадськості міста, адміністрація підприємства, а також заступник міського голови Андрій Бондаренко.

На обговоренні заступник директора з економічних питань підприємства Олексій Лункін розглянув причини, які вплинули на чергове зростання тарифів, серед яких — зростання заробітньої плати, податків та зборів, збільшення вартості паливно-мастильних матеріалів, обладнання, виробничих ресурсів та електроенергії для промисловості. Крім цього, за словами директора підприємства Віталія Кавуна, нові тарифи дадуть можливість підвищити заробітню плату працівникам, що зможе дати поштовх до покращення кадрової ситуації, а також дозволять уникнути негативного фінансового становища. Також очільник “Хмельницькводоканалу” коротко окреслив основні заходи, що реалізовуватимуться за кошти інвестпрограми у 2019 році.

Відповідно до результатів проведеного обговорення, протокол засідання передадуть до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що засвідчить про дотримання процедури ухвалення нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання (9,34 грн. / куб.м) та водовідведення (9,85 грн. / куб. м).