Лікарі назвали несподівану користь твердого сиру

27 Липня 2018 14:19

Твердий сир заспокоює нервову систему краще таблеток.

Одна з трьох молочних кислот, які містяться в більшості твердих сортів сиру, знижує ризик серцевого нападу та інсульту.

Користь сиру для організму

Сир містить майже стільки ж білка, скільки і жиру, який організм використовує для регенерації клітин. У ньому багато кальцію, вітамінів D і B12 (бере участь в утворенні еритроцитів і стабілізації нервових функцій).

У сирі багато корисних бактерій. Будучи ферментованим продуктом, він сприятливо впливає на мікробіоту кишечнику, що може сприяти поліпшенню обміну речовин.

Крім того, вчені заявили, що вживання сирів може уповільнювати процес старіння організму і збільшувати середню тривалість життя.

Шкода твердого сиру для здоров’я

Найгіршим компонентом сиру є сіль, яка порушує роботу нирок, адже сіль затримує рідину в організмі і провокує набряки. Щоб з сіллю не переборщити, потрібно на добу їсти тільки шматочок сиру в 20-30 грамів.

Але пам’ятайте – підроблений сир ніколи не має нічого спільного з натуральними інгредієнтами – замість молока в його виробництві використовується пальмова олія.

Крім того, якщо корову стимулювали стероїдами або антибіотиками – вони автоматично потрапляють у молоко. А це порушує роботу ендокринної системи і гормонів.

Джерело: ukr.media