5 способів покращити своє життя

2 Серпня 2018 03:10

Будьте готові захищати своє життя прямо зараз, а не потім, коли це буде зручно, або для цього настане ідеальний момент.

Дивіться на світ з точки зору можливостей, серед яких ви можете вибрати необхідну.

1. Мисліть позитивно, а не негативно.

Як ви вже зрозуміли, наявність в вище слова «негативно» явно свідчить про те, що ми розглядаємо все з точки зору негативності.

У нас багата внутрішня уяву стосовно того, як все має бути, або, принаймні, що все могло б бути краще, а рефлекторною реакцією є бажання розглядати все навколо з точки зору постійного кругообігу дедуктивного мислення та відбору кращого серед доступних варіантів.

Причина цього може полягати в вічній погоні за «найкращим» серед ідеалів, але насправді ми лише забиваємо свою голову цілою купою «ні». Але життя не терпить порожнечі, воно прагне заповнити його чимось, інакше вільне місце займе щось непотрібне.

2. Пізнайте себе.

Ви повинні розуміти, коли знаходите чи бачите те, що вам підходить. Нехай ваші рішення ґрунтуються на внутрішніх, а не на зовнішніх факторах — внутрішньої, а не зовнішньої мотивації.

Більшість таких факторів є як раз зовнішніми: гроші, погляди і т. д. Тому, щоб зрозуміти, чого саме ви хочете, доведеться трохи попрацювати.

Ви повинні вміти визначати, коли вас щось влаштовує. Будьте готові захищати своє життя прямо зараз, а не потім, коли це буде зручно, або для цього настане ідеальний момент. Користуйтеся можливостями, як тільки вони з’являються, а не «в майбутньому». А ще вам слід довіряти собі настільки, щоб зважитися ними скористатися.

3. Будьте активними.

Тут мається на увазі не продуктивність праці, хоча її підвищення теж важливо. Мова йде про необхідність дій. Дуже часто ми виявляємося замкнутими в круговороті теорій, яким ніколи не судилося стати реальністю: «одного разу», «нам слід було б», «а що якщо?» і т. д.

За умови, що ваш розумовий процес сам по собі є спокійним, продовжуйте в тому ж дусі. Але коли ви захочете чогось більшого, значить, прийшла пора зробити певні дії.

4. Живіть сьогоденням.

Живіть тут і зараз. Хайді Прайб писала: «Ви повинні повністю віддаватися всьому, що робите. Не можна любити людей наполовину. Не можна залишати справу незакінченою. Не можна навмисно працювати в півсили на роботі, в стосунках і в будь-якій сфері вашого життя тільки тому, що вам так зручніше. Ви повинні вирішити, чого ви хочете, а потім йти до кінця, усвідомивши всю ту свободу і можливості, які укладені в таких зобов’язаннях».

Живіть так, щоб вам не доводилося безцільно блукати навколо. Живіть тут і зараз – як психічно, так і фізично.

5. Будьте хоробріше, ніж ви себе відчуваєте.

Досягнення не даються легко і просто. Ви повинні бути готові до некомфортних ситуацій, зрозуміти, що в них ви будете почувати себе не в своїй тарілці, а потім зробити усвідомлений вибір, все одно в них опинитеся.

Ви повинні навчитися відключати ту частину себе, яка кричить: «Ні, перестань, відпусти!». Дійте, незважаючи ні на що, будьте наполегливі у протистоянні зі своїми страхами.

Якщо у вас вийде зробити все це, ви станете впевненіше в собі. Просто повторюйте по черзі пункти 1-4, поки з часом вони не почнуть вам здаватися цілком природнию поведінкою.

Хорошим наше життя робить послідовність конструктивних думок. Необхідно пізнати себе настільки, щоб ми, нарешті, зрозуміли, чого нам хочеться. І щоб домогтися бажаного, діяти треба кожного дня.

Секрет успіху полягає в тому, щоб продовжувати робити свою справу, незважаючи на страх.

Джерело: ukr.media