Лікарі розкрили негативний вплив цукру на здоров’я

9 Серпня 2018 16:48

Медики пояснили, чому вживання цукру призводить до серйозних захворювань.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на healthystyle.

До середини 19-го століття цукор був надзвичайно дорогим, однак саме цей факт застерігав більшість людей від надмірного його вживання. Адже, як говорить професор ендокринології в Каліфорнійському університеті Роберт Лустіг, надмірне споживання цукру діє на печінку як хронічна і дозозалежна отрута.

Головна проблема в тому, що печінка майже позбавлена здатності метаболізувати цукор. Через що цукор в процесі обміну речовин перетворюється в жорову тканину і може призвести до таких хвороб, як: діабет, судинні захворювання, гіпертонія, рак тощо.

Безпечна кількість цукру в день, становить 6 чайних ложок.

Як вказано на сайті SugarScience.org, створеного доктором Лустінгом і його колегами, які вивчили більш ніж 8000 тис. незалежних досліджень, присвячених цукру:

“З часом вживання великої кількості цукру може призвести до нагрузки і розладу важливих органів, таких як: підшлункова залоза і печінка. При надмірному навантаженні на підшлункову залозу, яка виробляє інсулін для переробки цукру, вона може перестати регулювати рівень цукру в крові належним чином. Цей процес сприяє розвитку ключових елементів метаболічного синдрому, а саме: високого рівня жирів або тригліцеридів у крові, високого рівня холестерину, високого кров’яного тиску і зайвого жиру у вигляді “цукрового живота”.


 

Джерело: narodna-pravda.ua