В ООН заявили про порушення прав людини в “Іловайському котлі”

9 Серпня 2018 16:39

Під Іловайськом у серпні 2014 року, порушення прав людини відбувалися з боку усіх сторін конфлікту

У доповіді управління Верховного комісара ООН з прав людини, яку було оприлюднено 9 серпня, зазначається, що під час трагічних подій під Іловайськом у серпні 2014 року, порушення прав людини відбувалися з боку усіх сторін конфлікту.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

“Випадки, задокументовані і проаналізовані УВКПЛ в цьому звіті свідчать про те, що під час бойових дій під Іловайськом усі сторони конфлікту здійснювали серйозні порушення прав людини і міжнародного гуманітарного права, а деякі з порушень, можливо, є військовими злочинами”, – зокрема йдеться у доповіді.

Крім того, у документі вказується, що українська влада провела розслідування злочинів під Іловайськом не у повній мірі.

УВКПЛ рекомендовало українській владі продовжити процес ратифікації Римського статуту та внесення змін до Кримінального кодексу України. Це дало б змогу здійснювати кримінальне переслідування міжнародних злочинів на національному рівні.

Також, у доповіді є й рекомендація для правоохоронних органів України. Їм радять “проводити неупереджене розслідування всіх заяв про порушення прав людини”.


Нагадаємо, згідно з уточненими даними, загальні бойові втрати сил АТО під час боїв в районі Іловайська складають 437 осіб. Загинуло – 192, отримали поранення – 212, вважаються зниклими безвісти – 25, утримуються в заручниках – 8 бійців.

Нагадаємо також, неподалік населеного пункту Таромське, що на Дніпропетровщині, знайшли десятки мішків з речами українських військовослужбовців, які загинули під Іловайськом.

Крім того, головний редактор сайту Цензор.НЕТ Юрій Бутусов вважає, що поки президентом є Порошенко, ніякого суду щодо Іловайську в Україні не буде.

 

Джерело: narodna-pravda.ua