Як приготувати сирники: доповнений і покращений рецепт

29 Серпня 2018 13:18

Інгредієнти:

  • Сир жирністю 9-18% – 500 г
  • Маленьке яйце – 1 шт.
  • Манка – 2 ст. ложки
  • Борошно – 2 ст. ложки + для присипки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Топлене масло
  • Варення і сметана для подачі

Спосіб приготування:

Сир покласти в марлю, потім в друшляк, притисніть вантажем, залиште на 2-4 год, щоб стекла зайва рідина.

Розітріть зі злегка збитим яйцем, цукром, сіллю, манкою і просіяного борошном до повної однорідності.

Припудріть долоні борошном, сформуйте з отриманої маси невеликі круглі сирники діаметром приблизно 10 см і товщиною приблизно 2 див. Готові сирники викладайте на припилену борошном робочу поверхню.

У великій сковороді розігрійте топлене масло. На середньому вогні обсмажте сирники з двох сторін до рум’яної скоринки, по 4-5 хвилин з кожного боку. Готові сирники складайте в теплий посуд під кришку.

Подавайте теплими, зі сметаною і варенням.

Джерело: ukr.media