«Гарбузова ніч – 2018» у Меджибізькій фортеці: чим дивуватимуть гостей (ПРОГРАМА)

26 Жовтня 2018 08:47

«Особливість Гарбузової ночі цього року в тому, що її програму будуть представляти переважно гості Меджибожа з різних регіонів України. Програма насичена це – подільська та світова містика і етніка, конкурси, гарбузові смаколики та традиційне нагородження Гарбузілли» – розповідає заступник директора історико-культурного заповідника «Межибіж» Ігор Западенко.

Розпочнеться дійство 27 жовтня, в суботу, о 18-тій, а завершиться все близько 22-ої. Організатори кажуть, для тих, хто приїде раніше, вже з 14.00 працюватиме тематичний ярмарок. «Очікуємо близько трьохсот учасників. Всі майданчики, екскурсії, експозиції та ярмарок діятимуть одночасно. Всіх гостей пригостимо гарбузовою кашею за нашим меджибізьким рецептом», – додає Ігор Западенко.

Програма «Гарбузової ночі 2018» :
– вистави у Лицарській вежі від народного театру «Лінк» із Кам’янця-Подільського. Цього року гості привезуть французькі середньовічні комедії і фаєр-шоу.
– майстер-клас з відео анімації «Як вигуляти привида» від київської студії «АніМеджик», під час якої гості будуть створювати мультфільм власними руками;
– екскурсія до підземель палацу Синявських для дорослих і вперше для дітей;
– традиційно, студія історичних реконструкцій ХКТЕІ з Хмельницького представить «Історії кохання Меджибізької фортеці»;
– конкурси на кращий гарбузовий ліхтар і кращу гарбузову осінню квіткову композицію;
– фольклорні вікторини, перегони мумій, гарбузовий дартс та боулінг.

Відзначимо, що вхід на «Гарбузову ніч» платний. Вартість квитків для дорослих 100 гривень, дітей – 50 гривень (до 6 років безкоштовно). У вартість квитка входять всі екскурсії, пригощання гарбузовою кашею і гарбузовими напоями.

Олександр НІКІТІН

Джерело: https://ye.ua