Скелелази міста-супутника Хмельницької АЕС у когорті найкращих

30 Жовтня 2018 07:39
На відкритому чемпіонаті Хмельницької області з боулдерингу, який проходив цими вихідними в Кам’янець-Подільському, юні скелелази з міста атомників продемонстрували високий рівень майстерності. У чемпіонаті, окрім скелелазів Хмельниччини, взяли участь спортсмени з Житомирщини, Краматорська, Львова, Чернівців, а також Республіки Білорусь.

Юні скелелази двох спортивних клубів «Вершина» та «Пульсар», якими опікуються працівники Хмельницької АЕС, взяли участь у змаганні. Призерів визначали за найбільшою кількістю пройдених надзвичайно складних маршрутів. Серед найстарших перше та друге місця посіли Михайло Кротюк та Владистав Осадчук представники клубу «Пульсар» (тренер Михайло Ковальчук). У найбільш конкурентній віковій категорії 2003-2004 років народження найкращим серед хлопців став Ярослав Кондратюк. Дівчата Катерина Педько та Юлія Ігнатеску посіли друге та третє місця. Всі вони вихованці нетішинського клубу скелелазіння «Вершина» (тренер Олександр Веремійчук). Вдало пройшла свої маршрути Софія Жердєва (клуб «Вершина»), яка серед учасників 2005-2006 років народження посіла третю сходинку. Найкращою у категорії 2007-2008 років народження стала Марія Тонка вихованка клубу «Пульсар». Порадували і найменші учасники, де серед спортсменів 2009-2010 років народження Вікторія Мучак виборола «срібну» нагороду, а в категорії 2011 і молодші Захар Аверкієв здобув перемогу (клуб «Вершина»).

Участь скелелазів у чемпіонаті відбулася за підтримки відділу молоді та спорту Нетішинської міської ради. Найближчі змагання зі скелелазіння заплановані у листопаді цього року в місті-супутнику Хмельницької АЕС, де юні спортсмени долатимуть перешкоди за складністю, швидкістю і також визначатимуть кращих з боулдерингу.

Інформаційний центр ВП ХАЕС