Хочеш святкувати своє 100-річчя – бігай!!!

1 Листопада 2018 10:36

Минулого тижня відбулися урочисті заходи з нагоди 100-річчя від дня заснування Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Старт святкувань розпочався  22 жовтня із легкоатлетичного пробігу від Європейського скверу.

Поряд, на майдані Відродження, було  рогорнуто  фотовиставку та виставку  численних спортивних трофеїв (кубків) здобутих студентами вишу за час його існування,який встиг утвердитися як спортивний осередок не лише на вітчизняній, а й на міжнародній арені, в стінах якого зросли понад 40 олімпійців. На відкриття пробігу прибули деякі із них : Іван Гешко, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, Олександр Бортюк,дворазовий  учасник Зимових Олімпійськийх ігор, Зінаїда Турчина, Людмила Порадник-Бобрусь, Галина Захарова, Марія Літошенко, олімпійські чемпіонки, багаторазові чемпіонки СРСР, гравці легендарної гандбольної команди київського «Спартака», триразовий чемпіон Паралімпійських ігор – футболіст   Віталій Трушев.

Кам’янчан та гостей міста  із величною подією привітали ректор університету Сергій Копилов, міський голова Михайло Сімашкевич, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, народний депутат України Володимир Мельниченко. Вони висловили глибоку подяку педагогічному колективу університету й побажали успіхів у плеканні молодої надії нашої держави. Роль ведучого на майдані Відродження та в Європейському скверику відмінно виконав завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету, член виконкому обласного відділення НОК Леонід Гурман. На початку головного спортивного дійства він запросив на сцену уславлених олімпійців, голову відділення НОК України в області Юрія Краснюка,який оголосив подяку Національного олімпійського комітету колективу університету за вагомий внесок у розвиток олімпійського руху та вручив її разом з прапором НОК України і подарунками  очільникам вишу .

Серед тих, хто вийшов на старт 2-кілометрової дистанції досвідчені легкоатлети, школярі, студенти та викладачі вузів, ветерани спорту, олімпійці .Їхня присутність неабияк надихнула інших пробігти центральними вулицями міста поряд з титулованими спортсменами.

Опісля проведеної фітнес-розминки під танцювальну музику, понад 1300 бігунів зайняли свої позиції на лінії старту. За командою ведучого вони вирушили у пробіг заради здоров’я під гаслом “100 років успіху “. Не минуло й 6 хвилин, як фінішну межу перетнули лідери, більшість із яких після завершення бігу зупинили свої ручні таймери, що свідчило про їх орієнтацію на досягнення певного результату.

Абсолютними переможцями забігу стали: член збірної легкоатлетичної команди України серед юніорів Олег Миронець з Хотина Чернівецької області та студентка КПНУ Тетяна Палінкаш . Та все ж усі, хто зумів успішно фінішувати, вважають себе переможцями.18 призерів змагань у трьох вікових групах відзначені медалями, подарунками,багатьом дісталась сувенірна продукція від організаторів, спонсорів, благочинників дійства ,в тому числі регіонального відділення НОК, обласної федерації легкої атлетики Хмельницької області.  Крім того, Олег Миронець отримав з рук уславленого спортсмена Івана Гешка, нині ще й віце-президента Федерації легкої атлетики України, посвідчення майстра спорту і разом з Тетяною Палінкаш кубки. До речі, Іван Тарасович склав гідну конкуренцію на дистанції цьому молодому перспективному земляку,фінішувавши другим.

Гарний святковий настрій присутнім дарував муніципальний духовий оркестр коледжу культури і мистецтв, солісти та інструменталісти , фітнес-групи, акробати, творчі колективи міста .  Усі задіяні в пробізі особи мали змогу насолодитися смачним велетенським тортом від ТОВ«Український кристал». який складався з 9000 кексів!

Джерело: http://noc.km.ua/