Що буде з організмом людини, якщо кожен день пити солодкі газовані напої

5 Грудня 2018 12:13

Чи любите ви солодку газовану воду? Якщо так, то ви обов’язково повинні знати про шкоду, яку вона може завдати вашому здоров’ю.

Вчені відзначають, що, незважаючи на зниження споживання цього напою, його популярність тримається все ще на високому рівні, особливо серед дітей. Сьогодні поговоримо про найпоширеніші проблеми, що виникають при вживанні газованих напоїв.

Переїдання

Солодкі газовані напої сприяють накопиченню порожніх калорій. З цієї причини, щоб насититися, людині необхідно з’їсти набагато більше їжі.

Проблеми з зубами

Одну з головних небезпек для зубів несе в собі цукор. Він у великій кількості міститься в газованій воді. Проте захистити емаль не вийде, якщо просто перейти на солодку газовану воду без вмісту цукру, оскільки в її складі присутні лимонна і фосфорна кислоти, яким достатньо 20 хвилин для руйнування емалі. У зв’язку з цим у людей, особливо у молодшому віці, збільшується ризик розвитку карієсу та інших захворювань зубів.

Діабет II типу

Ризик розвитку цукрового діабету на 26% вищий, якщо кожен день пити щонайменше 1 баночку газованої води. При надходженні високого рівня цукру в організм і невеликій кількості клітковини, можливі серйозні коливання рівня глюкози. Розвиток резистентності до інсуліну можливий, якщо людина для стабілізації цукру в крові, продовжить споживання газованих напоїв.

Захворювання серця і судин

У цьому році фахівці після завершення дослідження прийшли до висновку, що солодка газована вода збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця та смертності від неї. Цікаво, що солодка їжа не продемонструвала аналогічного результату. Але якщо пити 2 склянки газованих напоїв кожен день, то ризик смертельного результату при ішемії серця збільшується в 2 рази.

Джерело: ukr.media