Від чого варто відмовитися, аби досягти своїх цілей

7 Грудня 2018 08:29

«Ми живемо один раз, але якщо правильно розпорядитися життям, то і одного разу достатньо», – Мей Уест.

Хтось одного разу описав своє розуміння Пекла так: «У свій останній день на Землі людино, якою ти став, зустрінешся з людиною, якою ти міг би стати».

Для того, щоб домогтися успіху і наблизиться до тієї людини, якою ви можете бути, далеко не завжди потрібно привносити щось нове у своє життя. Іноді для досягнення цих цілей потрібно зробити навпаки – відмовитися від певних звичок, які вас гальмують. Від деяких цих звичок ви можете відмовитися легко, а деякі з них потребують часу та великих зусиль.

Відмовтеся від нездорового способу життя. Ви хочете чогось досягти? Пам’ятайте про те, що все починається з вашого здоров’я. Воно важливіше всього. Вам необхідно піклуватися про себе. Все досить просто. Здорове харчування і фізичне навантаження (активність) – ось, як ви можете піклуватися про своє здоров’я.

Відмовтеся від звички ставити тільки короткострокові цілі. Успішні люди постійно ставлять перед собою довгострокові цілі. Потрібно робити щось не тому, що так треба, а тому, що це ваша внутрішня потреба. «Тренуватися для того, щоб привести себе у форму до літа» і «Тренуватися просто тому, що мені це необхідно» – між цими двома цілями є велика різниця.

Ставте перед собою довгострокові цілі і щодня робіть невеликі кроки (досягайте короткострокових цілей), які дозволять вам досягти бажаного.

Грайте по-крупному. Ви не хапаєтеся за можливості, які вам підкидає життя? Не даєте своїм мріям шансу стати реальністю? Тоді ви ніколи не зможете реалізувати ваш потенціал. Світу не буде ніякої користі від того, що ви чогось не досягли.

Говоріть про свої ідеї. Не бійтеся потерпіти невдачу. Що ще більш важливо – не бійтеся досягти успіху.

Відмовтеся від звички придумувати відмовки. Успішні люди знають, що вони, і тільки вони несуть відповідальність за те, яким буде їх життя. Незалежно від того, який старт у них був у житті… Незалежно від слабких сторін і минулих невдач, вони знають, що їхнє життя в їх руках. Усвідомити відповідальність за те, що станеться у вашому житті далі, одночасно і страшно, і хвилююче. Але тільки так ви зможете досягти успіху. Вся справа в тому, що відмовки не дають нам рости і розвиватися.

Візьміть на себе відповідальність за своє життя. Ваше життя – це виключно ваша відповідальність. Починайте жити життям, про яке мрієте!

Відмовтеся мислити категоріями сталості. Люди, які мислять категоріями сталості, вважають, що їх інтелект і таланти – це постійні, незмінні категорії. Вони думають, що для досягнення успіху їм достатньо того, що вже є. Що ж до зусиль, то вони не потрібні зовсім. Це помилкова думка, і успішні люди чудово про це знають. Вони щодня присвячують багато часу тому, щоб вчитися, рости і розвиватися. Вони набувають нові знання і нові навички. Змінюють свої погляди.

Завтра ви зовсім не обов’язково будете тим, ким є сьогодні. Пам’ятайте про це.

Відмовтеся від віри, що успіх раптом звалиться вам на голову. Успіху неможливо досягти за один день. Успішні люди знають, що вони отримають бажане, тільки якщо вони будуть щодня здійснювати певні дії і рухатися до своїх цілей. Саме тому ви повинні будувати плани з установкою на майбутнє і, одночасно з цим, думати про день прийдешній. Прагніть до того, щоб кожен день ставати трішки кращим, ніж ви є.

Відмовтеся від прагнення до того, щоб все було ідеально. Як би сильно ви не намагалися, все не ідеально. Часто виходить так, що страх зазнати невдачу (а іноді страх успіху) не дає нам діяти і втілювати наші плани в життя. Якщо ви будете продовжувати чекати ідеального моменту, ви упустите дуже багато можливостей. Починайте ваше плавання, і в процесі станете трішки кращим кожен день. Перфекціонізм прогрес вбиває в зародку.

Відмовтеся від звички робити кілька справ одночасно. Успішні люди не займаються декількома речами одночасно. Вони присвячують себе чомусь одному і доводять справу до кінця. Тільки потім вони переключаються на щось інше. Цей принцип стосується абсолютно всього – їх бізнес-ідей, важливих розмов або тренування в спортзалі. Вміти жити сьогоденням і повністю присвячувати себе чомусь одному – дуже важливо.

Відмовтеся від звички контролювати абсолютно все. Вміти відрізняти одне від іншого надзвичайно важливо. Не думайте про те, що вам не підвладне. Сфокусуйтеся на тому, що ви можете контролювати. Іноді єдине, що вам підвладно – це ваше ставлення до чого-небудь. Пам’ятайте про це. Намагатися контролювати те, що ви не можете контролювати, або те, що цього не варто – означає марно витрачати свої сили.

Відмовтеся від завдань, які ніяк не наближають вас до мети. Для того, щоб досягти великих цілей, нам доведеться навчитися відмовлятися від певних речей. Іноді нам потрібно буде відмовляти в чомусь друзям і колегам, а також членам сім’ї. Успішні люди чудово про це знають.

Сьогодні ви можете викликати несхвалення зі сторони. Але в довгостроковій перспективі це себе виправдає. Ви зрозумієте це, коли ваші мрії стануть реальністю.

Відмовтеся від відносин з людьми, які отруюють ваше життя. Люди, з якими ми проводимо найбільше часу, впливають на те, ким ми стаємо в результаті. Є люди, які і в професійному, і в особистісному плані пішли далі нас. Є й ті, хто не дотягують до вашого рівня. Якщо ви більше часу проводите саме з такими людьми, то ви і самі не будете прагнути до чогось більшого. Подивіться на тих, хто вас оточує. Можливо, настав час внести корективи у ваше коло спілкування. Люди, з якими ви проводите найбільше часу, повинні збагачувати ваше життя. Переконайтеся в тому, що так воно і є.

Відмовтеся від прагнення завжди і всім подобатися. Уявіть, що ви продаєте товар на ринку. Комусь він буде подобатися, а комусь ні. Як би ви не намагалися, ви не зможете догодити абсолютно всім. Це нормально.

Так само і в житті. Єдине, що ви можете зробити – залишатися самим собою і щодня продовжувати удосконалюватися в тому, що ви робите. Якщо число ваших ненависників починає більшати, значить, ви робите щось, що дійсно має значення для цього світу.

Будьте сміливими! Зробіть перший крок.

Життя не завжди буває простим і зрозумілим. Особливо, коли ви всім серцем хочете жити і діяти по-іншому. Вам може здаватися, що зробити перший крок і пірнути в незвідане, дуже складно. Боятися – це нормально. І все ж… Цей крок стане першим на шляху до того, щоб стати найкращою версією себе. Рішення жити так, як ви хочете, стане кращим рішенням у вашому житті.

Джерело: ukr.media