Уряд «пом’якшив» умови щодо надання субсидій на опалювальний сезон

17 Грудня 2018 11:55

У Кабміні розповіли про «пом’якшення» в системі державних компенсацій на оплату комунальних послуг.

Міністерство соціальної політики України підготувало та подало на затвердження уряду проект реформи надання житлових субсидій населенню на опалювальний період. Проект покликаний спростити доступ населенню до субсидій, врегулювавши питання відшкодування оплати комуналки для великих житлових площ.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

«Нами підготовлено проект змін у системі субсидій, які будуть введені вже в цьому опалювальному періоді, що регулюють найбільш проблемні питання, які виникають у громадян», – заявив представник уряду.

Так, однією з пропозицій буде надання субсидії на ту площу житла, де сім’я реально проживає або яка є жилою за рішенням комісії урядових інспекторів.

«У радянські 90-ті роки громадяни в цілях економії власних коштів будували будинки, де все було під одним дахом: сарай, гараж, житлова площа. Ці приміщення мають досить велику площу, але при цьому реально використовується для проживання лише певний відсоток житла. Одна з пропозицій – надання субсидії на опалювальну площу», – додав чиновник.

Раніше стало відомо, що Мінсоцполітика не буде реалізовувати механізм «тотальних перевірок» населення, бо коштів на оплату праці соціальних інспекторів у бюджеті-2019 закладено не було.

Восени міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що в уряді перероблять процес перевірки отримувачів субсидій з метою її пом’якшення. Так, за куплене житло, на яке довго відкладалися гроші, або куплене в кредит, позбавляти субсидій не будуть.

Джерело: ukr.media