Печерський районний суд міста Києва зняв арешт на 415 об’єктів нерухомості компанії «Приватофіс», які були заарештовані у 2017 році після націоналізації ПриватБанку. Майно Коломойського було під арештом два роки.

Про це свідчить рішення суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд постановив, що ГПУ не надала доказів пропорційності покарання до завданих збитків та взагалі вирішив, що до компанії ТОВ «Приватофіс» не може бути застосовано конфіскацію.

Нагадаємо, в липні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про накладені арешти на понад 700 об’єктів нерухомості ТОВ «Приватофіс».

Нагадаємо, що за декілька днів до президентських виборів суди ухвалили одразу три рішення на користь колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського. Так, 18 квітня — за три дні до другого туру виборів — Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку.

Пізніше Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов’язаних з банком осіб.