Микола Томенко: парад законодавчих обіцянок від парламенту, який ніколи не збереться

19 Липня 2019 06:39

Чергова передвиборча вистава триває. Новим актом стала ідея прийняття нових законів для щасливого життя. Таку ініціативу запропонувала команда Зеленського і підтримала команда Батьківщини. Я не здивуюсь, якщо до цього долучаться й інші політичні сили, які 5 років пропрацювали в парламенті й так і не спромоглися нічого зробити.

Тепер за їхньою ідеєю, парламент, який до цього мав 5 років і вже попрощався з українським народом, проспівавши гімн, буде пропонувати як за пару днів до виборів «покращити життя» українцям.

Очевидно, що ті, хто це пропонує і підтримує, не знайомі ні з Конституцією, ні з Регламентом, який передбачає, що процедура позачергового зібрання сесії потребує офіційного звернення Президента з визначеним порядком денним, що має бути зареєстрований у Верховній Раді. Протягом трьох днів Голова ВР повинен організаційно підготувати цю сесію, розмістити оголошення в «Голосі України», поінформувати депутатів. Навіть людині без фахової освіти зрозуміло, що звернувшись з такою ідеєю в середу, реалізувати позачергову сесію в четвер неможливо.

Зрозуміло, що велику кількість законодавчих ініціативи провести через парламент за один день неможливо. Як варіант, такі оголошення розраховані на надто довірливого виборця, особливо враховуючи, що ці депутати за 5 років могли це зробити десятки разів на чергових чи позачергових сесіях.

Тому парад законодавчих обіцянок від парламенту, який ніколи не збереться, триває. Я не здивуюсь, якщо на днях буде зареєстрований законопроект, яким буде оголошено Україну країною щасливих і заможних людей.

Джерело: kyiv.ridna.ua