Влада знов заговорила про дострокові місцеві вибори

12 Вересня 2019 09:22

Про це заявив заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутат “Слуги народу” Олександр Качура, передає Depo.ua з посиланням на “Українську правду“.

“З приводу можливих місцевих виборів, то я все ж таки хотів би, щоб процес децентралізації завершився, а лише після цього, думаю, вибори будуть можливі”, – відповів Качура на запитання, чи зміни в складі ЦВК означають, що українців чекають якісь позачергові вибори.

Він припустив, що процес децентралізації може завершитись навесні.

“Я не виключаю такий варіант, тому що якщо процес децентралізації завершиться, всі громади будуть сформовані, тоді зрозуміло, що логічно перезавантаження. Але є багато регіонів, і я про це говорив і керівництву нашої партії, і Офісу президента, які варто перезавантажити зараз”, – сказав Качура.

Він не повідомив, про які саме регіони йдеться, заявивши лише, що, наприклад, на Сумщині є таке проблемне місто.

На уточнююче запитання, чи йдеться також про Одесу, Харків, Луцьк і Київ, Качура лише підтвердив, що вважає ці міста “проблемними”.

Нагадаємо, наприкінці серпня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що восени місцевих виборів не буде, а планують провести перепис населення.

Раніше голова Офісу президента Андрій Богдан сказав, що дострокові місцеві вибори неможливі без ухвалення відповідного закону.

Також, зважаючи на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що дострокових місцевих виборів не буде до кінця децентралізації, цілком можливо, що буде схвалене рішення про примусове об’єднання територіальних громад.

Джерело: https://www.depo.ua/ukr/politics/u-zelenskogo-zagovorili-pro-dostrokovi-mistsevi-vibori-201909121027099