Ці 7 речей розумні люди ніколи не робитимуть, оскільки бережуть свої гроші

13 Вересня 2019 08:39

Гроші потребують правильного ставлення з боку людини.

Не обов’язково бути багатим, щоб вміти поводитися з грошима. Це питання розуму і звички, а не доходів. Розумні люди завжди шукають, як жити за коштами, які у них є, і витрачати менше, ніж треба, інформує Ukr.Media.

Ось чого не роблять ті, хто вміє поводитися з грошима:

Вони не купують новенькі машини

“Забезпечені люди, і навіть мільйонери, зазвичай, їздять на машинах 5-10-річної давності”, — каже фінансовий експерт Лінетт Хальфані-Кокс.

Нова машина втрачає 10 % вартості за перший же місяць і 20 % — за перший рік. Той, хто вміє рахувати гроші, не піде на такі збитки.

Найвигідніший варіант — купувати машину з пробігом і не міняти її занадто часто.

Вони не беруть нові машини в лізинг

Хальфані-Кокс говорить, що обачливі люди не будуть щороку брати нову машину в лізинг.

При оформленні лізингу все одно потрібно робити початковий внесок, і хоча щомісячні внески можуть бути нижчими, ви все одно не будете повноцінним власником машини (на відміну від покупки в кредит). Хоча в короткостроковій перспективі лізинг здається способом уникнути боргів, у довгостроковій набагато вигідніше купити і утримувати свою машину.

Зрозуміло, ті, хто вміє поводитися з грошима, не женуться за показухою: їм ні до чого остання модель сезону, тому лізинг їм не потрібен.

Не купують будинки, які не можуть собі дозволити

Розумні люди знають, що найкраща нерухомість — це та, яку вони можуть собі дозволити.

Не обов’язково купувати будинок за максимально можливу для вас суму. Поміркуйте: можливо, краще купити щось дешевше, але мати більше заощаджень? Гроші зайвими не бувають: купивши більш скромний будинок, ви зможете подорожувати або, скажімо, відкрити особистий пенсійний рахунок.

Великий будинок — це великі витрати на його утримання. Пам’ятайте про це, придивляючись до семикімнатної квартири “за доступною ціною”.

Вони не купують у кредит те, за що не можуть заплатити

Незалежно від ціни покупки — хоч $2000, хоч $20 — розумні люди ніколи не купують нічого з відсотками.

Якщо у вас на картці завжди непогашений борг — ви щомісяця втрачаєте гроші, причому часом чималі. Одна з найбільш нерозумних звичок — це купувати речі в кредит. Зрозумійте, що це завжди переплата.

Не викидайте свої гроші на оплату відсотків!

Вони не купують брендові товари від модних дизайнерів

Розумних людей мало цікавлять бренди, бірки та наклейки. Сьогодні навіть заможні люди припиняють хизуватися дорогими речами.

Наприклад, у США, починаючи з 2007 року, 1% найбагатших людей щороку витрачає все менше грошей на матеріальні предмети. Проте вони більше витрачають на забезпечення приватності, ексклюзивний фітнес і освіту.

Вони віддають перевагу якості замість кількості

Розумні люди не набивають гардероби модними речами та не купують купу дешевих та недовговічних. Вони воліють купувати надійні речі.

Їх більше приваблює якість, ніж кількість, тому вони не бояться йти проти течії і свідомо уникати споживацтва.

Вони зазвичай не влаштовують шикарне весілля

Якщо ви коли-небудь влаштовували весілля, ви знаєте, що воно може дуже дорого коштувати. Але розважливі люди не витрачають гроші на церемонії.

Наприклад, інвестор Натан Кларк заробив перші $100 000 до 25 років і планує стати мільйонером. Він каже, що рішення провести дешеве весілля було для них із нареченою природним: адже вони планували стати ще більш заможними!

Кларк витратив на весілля лише $10 000:

“Ми платили тільки за декорації, їжу і трошки за оренду приміщення. Я не розумію, чому людям здається, що на весілля треба викинути 50 тисяч доларів. Я краще рік буду подорожувати на $50 тисяч, ніж витрачу ці гроші за один день”.

Джерело: https://ukr.media