Дієтологи розповіли, як прискорити процес метаболізму, щоб швидше схуднути

7 Жовтня 2019 10:46

Це прості, але водночас ефективні поради.

При активному метаболізмі процес згоряння жиру відбувається інтенсивніше і в загальному організм функціонує краще. Вчені розповіли про декілька найбільш простих прийомів, що прискорюють обмін речовин, інформує Ukr.Media.

Правильні прийоми їжі

Насамперед варто звернути увагу на перший прийом їжі за день. Снідати слід протягом пів години після пробудження, адже організм, який прокинувся і почав виконувати які-небудь дії людини на голодний шлунок змушений працювати з нульовою кількістю «палива», що веде до різкого підвищення вироблення гормону кортизолу, який відповідає за стрес. Його зростання є фізіологічним сигналом для тіла, що потрібно накопичувати жир. А тому, навіть у разі відсутності вранці апетиту, все одно слід з’їсти хоча б маленьку порцію чого-небудь. Також фахівці зазначають, що перерви між прийомами їжі повинні займати не більше трьох годин, у противному випадку будуть спостерігатися збої в роботі метаболізму.

Омега-3 жирні кислоти та пробіотики

Наступним пунктом йде вживання Омега-3 жирних кислот. Вони покращують реакції тіла на лептин — гормон, який контролює процеси енергетичного обміну. З допомогою цих речовин відбувається збільшення кількості спалюваних калорій. Ще необхідно приймати пробіотики. Їх можна знайти в кефірі та йогурті, квашеній капусті, сирі та цибулі. Вони виступають у ролі корисних бактерій, які сприяють позитивному функціонуванню травної системи і виведенню небезпечних компонентів.

Сон та фізична активність

На останньому місці розташувався сон, нестача якого провокує зростання рівня кортизолу, а разом з цим і збільшення жирових відкладень. Для того, щоб цього не відбувалося, варто спати приблизно дев’ять годин. Звернути увагу потрібно і на силові вправи, що збільшують масу м’язів, що призводить до збільшеної швидкості обміну речовин. Приміром, якщо витрачати на подібні тренування 30 хвилин двічі на тиждень протягом 4-х місяців, організм почне спалювати на 100 калорій в день більше.

Джерело: https://ukr.media