Микола Томенко: програма уряду – знищення українського села

9 Жовтня 2019 10:58

Команда “Рідної країни” продовжує аналізувати проект Програми Уряду. Один з організаторів колективізації, “розкуркулення” та голодомору в Україні, Лазар Каганович, вважав найбільшим злом українського куркуля, який і господар і патріот.
Тож, якщо в селі винищити носіїв українськості, а решту – масово колективізувати або переселити в зросійщені міста для праці на фабрики і заводи – України не буде!

Нині, читаючи проект Програми Уряду, складається враження, що документ писали послідовники Кагановича.

1.Ідея стихійного земельного ринку в інтересах великих агрохолдингів та міжнародних компаній призведе до перетворення сільської України на території торгівлі, де двічі на рік буде з`являтися новітня техніка для посадки і збору врожаю.

2. Скорочення шкіл (нагадаю, що реформи Порошенка-Яценюка-Гройсмана призвели до закриття більше як 2,1 ТИСЯЧ шкіл за 5 років) набуде катастрофічного характеру, якщо буде проголосована пропозиція Уряду про підвищення мінімальної кількості школярів у класі до 15 осіб.

3.Визначення відстані досяжності у 60 км до найближчого закладу вторинної і третинної медичної допомоги у сільській місцевості при сьогоднішньому бездоріжжі фактично унеможливить доступ людей до послуг, які надають заклади охорони здоров`я.

4. Ліквідація державного замовлення у виші та план скорочення на 70 відсотків державних вузів призведе до неможливості отримання вищої освіти випускниками із незаможних родин.

5. Пропозиція про утримання із бюджету одного Центру культурних послуг на 6-8 тисяч осіб означає подальше закриття бібліотек, музеїв, закладів культури та спорту, особливо у селах, селищах та містечках.
Після такої програми діяльності Уряду виглядає не випадковим утворення об`єднаного Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Бо складається стійке враження, що у нас не лише це міністерство, а й Уряд діє виключно як уряд торгівлі!