Микола Томенко: в Україні забагато невігласів, а не вчителів та науковців

26 Листопада 2019 09:57

В суспільстві не вщухає дискусія довкола ініціатив влади, зокрема й Міністерства освіти і науки, щодо скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам. Ситуацію прокоментував лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко:

«Міністерство продовжує дивувати своїми неадекватними заявами – то необхідно переглянути заробітні плати вчителів та науковців за вислугу років, класне керівництво і таке інше, то для підвищення зарплат вчителям пропонують скоротити кількість шкіл, то для збільшення стипендій хочуть зменшити кількість державного замовлення. Остання заява взагалі виглядає дивною, мовляв, в Україні забагато вчителів.»

Томенко розповів, які дві основні проблеми сьогодні існують у сфері освіти.

«Кожен проінформований експерт знає про те, що сьогодні існує дві серйозні проблеми. Для міських шкіл бракує вчителів високого професійного рівня, а в сільських – молодих вчителів. Біда України полягає не в тому, що у нас забагато вчителів, студентів та науковців, як це здається нинішнім очільникам. Біда в тому, що у нас забагато невігласів, зокрема й у владі також.»

Нагадаємо, що Громадський рух «Рідна країна» зареєстрував на сайті Президента петицію «Не допустити скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам». Підтримати петицію ви можете за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/77440