Микола Томенко нагородив кращу бібліотеку для дітей

2 Грудня 2019 16:02

29 листопада у Національній бібліотеці України для дітей відбувся Бібліотечний форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації» .

Велика увага була приділена обговоренню співпраці бібліотек та видавництв дитячої книги, яка сьогодні набуває ще більш важливого значення. Останнім часом дитячим бібліотекам надається зовсім мало коштів на придбання нових книжок для поповнення фондів, тому і бібліотеки, і юні читачі можуть залишитися без бажаних новинок. Безкоштовне надання книг бібліотекам, перш за все, передбачає просування на ринку власних видань. З книжковими подарунками для обласних бібліотек для дітей на форум завітав і лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко:
«Сьогодні дитячі бібліотеки — це осередок позашкільної освіти, особливо це стосується сільської місцевості. Я добре знаю, що нині обласні бібліотеки підтримують багато освітніх проектів. Наша команда завжди долучається до таких заходів, оскільки ми розуміємо, що влада залишає без уваги багато дітей, особливо з малозабезпечених сімей.»

Микола Томенко взяв участь у нагородженні кращих закладів та подарував просвітницькі проекти фонду «Рідна країна».

Джерело: http://ridna.ua/