Що означає, якщо дуже хочеться з’їсти певний продукт

8 Січня 2020 10:55

Напевно, у всіх таке трапляється. Раптом ні з сього ні з того захотілося оселедця або чого-небудь гостренького, або просто необхідно з’їсти банан. Ми, звичайно, і не усвідомлюємо, з якою метою організм надіслав нам такий імпульс. От якщо потягнуло на солоненьке, то це вже знають всі — до поповнення у родині. А решта забаганок до чого? Можливо, тяга до того чи іншого продукту може говорити про порушення обміну речовин і початок захворювання. Про що намагається сказати наш організм? І чи варто нам до нього прислухатись? Давайте розберемося, інформує Ukr.Media.

Хочеться солоного: маслин, оселедця, солоних огірків

На сіль тягне через прискорення обміну речовин, що буває, коли активність щитоподібної залози підвищена, або людина інтенсивно працює фізично, або жінка знаходиться у стані вагітності. Тяга до солоного говорить про бажання організму зберегти сили і водночас накопичити якомога більше енергії.

Тож нагородіть себе оселедцем, огірочками. Але зловживати все-таки не варто, тому що велика кількість солі затримує рідину в організмі і підвищує артеріальний тиск.

Хочеться кисломолочного: кефіру, кислого молока, маслянки

Вам загрожують проблеми з кишківником, і корисні мікроби, що живуть там, закликають до себе на допомогу кисломолочні бактерії.

Хочеться кислого: журавлини, квашеної капусти

Ви на межі зриву! Можливо, просто багато працюєте, і тому вам необхідна велика кількість енергії. Або у вас знижена кислотність шлункового соку. У кислих овочах і фруктах міститься багато вітаміну С.

Хочеться гостренького: часнику, цибулі, гірчиці, гострого червоного перцю

Ваш імунітет на нулі. Незабаром ви можете захворіти — вас долають мікроби та віруси, і ваш організм вимагає фітонцидів — натуральних дезінфікуючих речовин.

З’їжте зубок часнику, і він знищить мікроби в порожнині рота. Крім того, додайте свіжу цибулю, часник та інші гострі прянощі усюди, куди тільки можливо.

Хочеться молока і молочних продуктів

Дорослі любителі молока зазвичай відчувають дефіцит кальцію, страждають на різні “відкладення солей” та остеопороз. Втім, молоко — це не тільки кальцій. Воно ще має й заспокійливу дію та необхідне людям із збудливою, виснаженою нервовою системою, у яких часто трапляються стреси.

Хочеться сирокопченої ковбаси

Вам бракує холестерину і жирів для активної роботи мозку та підтримки нормального гормонального рівня.

Хочеться кави

У вас знижений артеріальний тиск і вельми активна розумова діяльність. Ви маєте потребу в додатковому джерелі енергії.

Хочеться бананів

Вашому організму бракує калію.

Хочеться яєчні або яєць в будь-якому вигляді

Ваш імунітет вимагає підкріплення якісними білками та готовим вітаміном А з яєчного жовтка.

Хочеться насіння

Це бажання говорить про дефіцит вітаміну Е, за якого шкіра стає сухою. Робіть салати з нерафінованою олією, там вітаміну Е набагато більше.

Хочеться білокачанної капусти

Можливо, у вас проблеми із кишківником.

Хочеться яблук

У вас підвищений холестерин. А також організм наполегливо вимагає таких нутрієнтів як кальцій, магній, фосфор і калій, що в значній кількості присутні у цих плодах.

Хочеться лимона

І не просто шматочок до чаю, а з’їсти весь цілком. Можливо, у вас проблеми з жовчним міхуром або печінкою.

Коли організму чогось бракує, він про це намагається нам повідомити за допомогою виниклих ні з сього ні з того смакових пристрастей. Організм людини зазвичай не помиляється. Прислухайтеся до своїх потреб. Можливо, тіло намагається вас попередити та змусити більш дбайливо ставитися до себе самого.

Джерело: https://ukr.media