”Репортери без кордонів” заявили про невідповідність доказів у справі Шеремета

13 Січня 2020 11:18

В організації “Репортери без кордонів” (RSF) висловили занепокоєння невідповідністю доказів у заявах української влади у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета і закликали правоохоронців продовжити розслідування. Про це йдеться в заяві організації 10 січня.

“Після невдалого розслідування тривалістю три з половиною роки, минулого місяця поліція оголосила, що заарештувала п’ятьох підозрюваних”, – зазначено в заяві.

“Репортери без кордонів” підкреслили, що справа ґрунтується на чотирьох суперечливих експертних висновках, а прокуратура відмовляється надати усі наявні у неї докази.

В організації зазначили, що українські журналісти, зокрема видання “theБабель”, надали свідчення невідповідності фактів і доказів, які раніше оприлюднило слідство. Наприклад, про те, що фігурант справи військовослужбовець і музикант Андрій Антоненко вищий за людину, яка брала участь у закладенні вибухівки під машину Шеремета.

“Необхідно знати правду про вбивство Павла Шеремета, особливо у зв’язку з тим, що у 2019 році в Україні було вбито ще одного журналіста. Ми закликаємо до більшої прозорості з боку української влади в цьому розслідуванні, яке дає можливість дійсно почати боротьбу з безкарністю, і в якій має бути встановлено та притягнуто до суду не тільки винних, а й замовників”, – заявила глава бюро RSF у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє.

Джерело: https://gordonua.com/ukr/news/politics/-reporteri-bez-kordoniv-zajavili-pro-nevidpovidnist-dokaziv-u-spravi-sheremeta-1482420.html