Почалися протести проти нового Трудового кодексу

16 Січня 2020 10:51
У центрі Києва 15 січня близько сотні активистів вимагали від Верховної Ради не ухвалювати зміни до Трудового кодексу, які раніше запропонував Кабмін.

Про це повідомив кореспондент hromadske.

Мітинг організувала Федерація профспілок разом з профспілкою працівників атомної енергетики та промисловості України, а також профспілкою залізничників і транспортних будівельників України. Тривала акція близько години. В руках люди тримали плакати з написами «Я проти антинародного законопроекту Про працю» та «Менше трудових прав — більше мігрантів».

«Те, що нам зараз Милованов і Третьякова кажуть, що все буде добре, вони насправді не уявляють, до чого все може призвести. Тому що повністю забирають соціальний пакет для працівників. Це призведе до бунту на підприємствах, особливо на державних», — сказала членкиня профспілкового комітету Чорнобильської атомної електростанції Паду Гінтарія.

На думку мітингувальників, зміни до Трудового кодексу написали з порушеннями закону. Через це вони звернулись до міжнародних організацій, які нібито вже це підтвердили.

«Незаконно, з порушенням всіх можливих конвенцій і Конституції, написали цей законопроєкт. Жодного обговорення, жодних консультацій з усіма сторонами — стороною працівників та стороною роботодавців — не було. Відтак профспілки звернулися до міжнародних організацій, і вже окремі з них визнали, що цей законопроєкт є фактично рабським. Він запроваджує нову ідеологію праці, яка базується на страху», — переконує перший заступник голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олександр Мушенок.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/v-centri-kiyeva-protestuvali-proti-zmin-do-trudovogo-kodeksu