Ефективні фрази для миттєвого переконання оточуючих

18 Лютого 2020 09:46

4 найбільш переконливі фрази: ефект гарантований.

Переконання — справжнє мистецтво, тому йому потрібно вчитися досить довгий час. Але почати можна з простого. Наприклад, з магічних переконливих фраз, якими можна озброїтися в повсякденному житті.

Іноді переконати іншого у своїй правоті — це питання, яке просто не зазнає провалу. Ефективні фрази для переконання оточуючих допоможуть вам у цьому.

На вашому місці я б думав так само

Цією фразою ви погоджуєтесь з людиною, яка з якоїсь причини відмовляється робити те, що вам необхідно. Ви натякаєте її на те, що вам можна довіряти, адже ви чесно визнаєте, що ваші слова здаються не такими вже й правдоподібними.

Наприклад, вам потрібно на роботі закрити план перед вихідними, але ви не встигаєте це зробити. Ви намагаєтеся довести колезі, що треба натиснути, щоб не довелося працювати на вихідних і вислуховувати претензії начальника. Людина впирається і каже, що все зробить в п’ятницю. Ви вимовляєте: «Так, ви праві, так зручніше». Людина розслабляється і після цього вам вже простіше її переконати.

У цієї фрази є і логічне продовження. Після того, як ви погодилися і показали людині, що ви не насідаєте на неї і не намагаєтеся бути грубими, можна сказати: «Ви праві, але мені здається, що ви просто не до кінця правильно оцінюєте ситуацію». Тут вже необхідно буде привести вагомі аргументи, сказавши, що бос буде дратуватися і у вашої групи можуть бути проблеми.

Я чув, що це дійсно так

Людям необхідне підтвердження того, що ви їм говорите. Наприклад, у вас є дуже хороший знайомий лікар, який дійсно творить дива. Якомусь знайомому потрібен фахівець у цій галузі. Ви говорите йому: «Спробуйте звернутися до цього лікаря». Людина висловлює сумніви типу: «він занадто молодий», «я його не знаю» і так далі.

Він явно хоче, щоб ви йому привели такий аргумент, який його переконає на сто відсотків. Бажано, щоб він був чистою правдою. Наприклад, можна сказати: «моя подруга у нього лікувалася — просто в захваті», «я у нього лікувався і не пошкодував», «він вилікував мою маму». Не варто посилатися на те, що неможливо довести — відгуки в інтернеті, на чутки і так далі. Коли ви підтверджуєте, що все сказане правда, своїм особистим прикладом чи прикладом, який можна перевірити, це переконує людину на сто відсотків. Повинне бути авторитетне джерело, що підтверджує ваші слова, чи інші люди.

Минулого разу вам сподобалося

Ви можете сказати людині, що минулого разу у вас вийшло те, про що ви говорите. Ще краще, якщо сама людина про це знає. Треба просто нагадати їй про те, що вона знає не гірше за вас цю істину.

Наприклад, ви пропонуєте другій половинці або другу з’їздити в супермаркет за покупками, але він знаходиться дуже далеко. Замість того, щоб стояти на своєму, досить нагадати співрозмовникові про позитивний досвід, пов’язаний з цим місцем або подією. «Ми вже їздили туди за покупками — тобі все сподобалося, пам’ятаєш?», — така фраза змусить людину по-іншому поглянути на свої слова. Ймовірність того, що вона передумає, підвищиться багаторазово.

Дуже корисно користуватися такою фразою тому, хто хоче зустрітися з людиною, яка сумнівається в тому, чи потрібно її це чи ні. «Тобі сподобалося наше минуле побачення. Давай повторимо», — це потужна фраза, з якою неможливо не погодитися і яка добре мотивує на позитивну відповідь.

Використовуйте драбину згоди

Це не просто одна якась фраза, а серія фраз, які допоможуть домогтися позитивної відповіді. Суть методики полягає в тому, щоб задавати людині питання, на які вона відповість «так». Пари-трійки питань вистачить для того, щоб задати вирішальний і найбільш важливий для вас.

Ось хороший приклад, який корисно використовувати в любові. Вам подобається людина, а ви впевнені, що подобаєтеся її. Ви просите його, або її про побачення, дати номер телефону, додати в друзі в соціальній мережі, але чуєте «ні». Поставити кілька запитань, на які людина, швидше за все, відповість так. Стосовно до ситуації, коли хтось хоче запросити когось на побачення, це може виглядати так:

  • «ти вільний/вільна?»;
  • «тобі подобається веселитися?»;
  • «я веселий/весела і зі мною не засумуєш. Давай зустрінемося і добре проведемо час у середу ввечері».

Це лише приблизний план, якому варто слідувати. Ваші запитання вам можна розробити самостійно. Також важливо пам’ятати, що в кожній ситуації вони можуть бути різними. Дуже корисно, коли ви знаєте, що людині подобається. Можна запитати: «Ти любиш кіно / кататися на ковзанах / гуляти / їсти суші?».

Джерело: ukr.media