Туреччина б’є у відповідь

2 Березня 2020 11:10

Турецькі військові під час бойових дій у сирійській провінції Ідліб у неділю, 1 березня, збили два літаки Су-24 військово-повітряних сил (ВПС) Сирії. “Знищено три системи протиповітряної оборони, в тому числі і ту, яка збила наш безпілотник. Збиті два сирійських Су-24”, – повідомила турецька армія.

Дамаск підтвердив збиття двох своїх літаків. За даними сирійської армії, пілоти не постраждали, їм вдалося катапультуватися.

Окрім того, турецька армія обстріляла сирійський військовий аеродром “Нейраб” у провінції Алеппо, повідомила турецька агенція Anadolu.

Дані про ефективність турецьких обстрілів різняться

Тим часом міністр оборони Туреччини Хулусі Акар повідомив 1 березня, що з 27 лютого турецькі військові знищили один дрон, вісім вертольотів, 103 танки, 72 гаубиці, ракетні установки та шість систем протиповітряної оборони армії Башара Асада.

За його словами, 2212 сирійських військових та бійців союзних армії Асада сил було “нейтралізовано” – цим терміном позначають вбитих, поранених або ж захоплених у полон. Водночас Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що з 27 лютого було вбито лише 74 сирійських військових та представників проурядових формувань.

Джерело: Deutsche Welle