Вселенський патріархат постановив припинити всі богослужіння і обряди до кінця березня

20 Березня 2020 09:53

Через поширення коронавірусу у світі Вселенський патріархат 18 березня ухвалив рішення про припинення всіх божественних літургій, церковних подій та обрядів у всіх своїх єпархіях у всьому світі до кінця березня, мовиться у комюніке Вселенського патріархату.

«Ми проголошуємо на весь світ наше загальне церковне рішення і вказівку припинити всі богослужіння, події і обряди, за винятком приватної молитви в храмах, які залишаться відкритими, до кінця березня. Це обмеження буде пізніше переглянуте, відповідно до розвитку пандемії, викликаної вірусом», – мовиться в документі.

У комюніке також ідеться про те, що всі патріарші і ставропігійні монастирі Вселенського патріархату будуть продовжувати проводити регулярні богослужіння для своїх чернечих громад, але стороннім паломникам і відвідувачам участь у них забороняється.

Вселенський патріархат звернувся із закликом обмежити поїздки і залишатися вдома задля власної безпеки і захисту інших.

Напередодні стало відомо, що представники різних релігійних організацій та церков в Україні розглядають можливість онлайн-богослужінь через загрозу поширення коронавірусу. Однією з перших таку практику запропонувала УГКЦ, яка кілька років у своєму головному храмі, Патріаршому соборі в Києві, надає вірянам таку можливість.