5 травня — Переддень дня Юрія: історія, традиції та прикмети

5 Травня 2020 10:37

Обережно: сьогодні відьми забирають життєву силу у людей.

У православному світі дату 5 травня назвали Переддень дня Юрія, бо ця дата передує церковному святу — Георгій Побідоносець. За народним календарем день називають хороводи відьом.

Які на цей день існують традиції і обряди?

5 травня також вшановують святого апостола Луку, тому сьогодні заведено висаджувати на грядках цибулю. Ще давні слов’яни вважали її кращим засобом «від семи недуг».

У народі про цю рослину придумали прислів’я: «Хто їсть цибулю, того Бог позбавить від мук», «Цибуля та лазня все виправлять». Поєднання цибулі з медом — найкращі ліки проти атеросклерозу, застуд і грипу.

Для того, щоб починати важливі нові справи і грати весілля, 5 травня не сприятлива дата. Краще такі події планувати на інший день.

Ще сьогодні є небезпека втрат і крадіжок, так що будьте уважні зі своїми речами.

Сьогодні можна потрапити під вплив відьом. Будьте обережні!

Наші предки вірили, що в Переддень дня Юрія особливо активно розважається нечисть. Відьми білою тканиною встеляють землю, і танці на ній влаштовують, звідси й повелася народна назва дня — хороводи відьом.

Людині сьогодні не можна на шляху відьом попадатися, злі чаклунки можуть у неї всі життєві сили відібрати. Коли відьми забирають людську енергію, вони тим самим збільшують свій негативний потенціал.

Як не зіткнутися з відьмами сьогодні? Розповімо, за якими ознаками їх можна розпізнати.

Зовнішні риси відьом

Відрізнити відьму від простої жінки не так вже й складно. Навіть якщо вона вбереться в найскромніший одяг, все одно притягне до себе всі погляди.

• Часто злі чаклунки володіють фізичними недосконалостями. Є зовсім жахливі відьми — горбаті, кульгаві, з яскраво вираженими великими залисинами. Деякі представниці нечистої сили мають більш щадний вид — в них може бути великий ніс або губи, криві мізинці, різні за величиною вушні мочки.

• У справжніх відьом на тілі є сатанинська печатка — великі родимки або родимі плями. Найчастіше вони розташовуються в нижній частині спини, в області статевих органів або біля лінії волосся. Якщо таку родимку або родиму пляму проколоти голкою, то кров не піде і болю відьма не відчує.

• У відьом часто бувають різнокольорові очі. Наприклад, одне зелене, друге — каре.

• Відьма має дуже пронизливий погляд. Якщо вона подивиться на вас навіть з великої відстані, то так зачепить поглядом, що здасться, ніби в просторі між нею і вами натягнулася невидима енергетична нитка.

З приводу відтінку волосся багато хто помилково припускає, що відьми бувають тільки руді або пекучі брюнетки. Досить часто зустрічаються серед них русокосі, шатенки і білявки.

Сучасні відьми одягаються непомітно і намагаються із загальної юрби не виділятися. Але деякі представниці нечистої сили все-таки чіпляють на себе великі та яскраві прикраси чорного, червоного або зеленого кольору.

Ще одна характерна зовнішня особливість відьом, вони практично не змінюються з віком. Їй може бути вже за п’ятдесят, а виглядає вона лише на тридцять. Але бувають і такі відьми, які за двадцять років повністю змінюються до невпізнання. Причому вони не старіють, а саме кардинально змінюється їх зовнішність.

Поведінка відьми

З внутрішнім світом у цих злісних чаклунок все по-іншому. Це зовні вони легко можуть підлаштуватися під звичайних жінок, а от приховувати свою чорну магічну природу виходить далеко не у кожної відьми.

Вони дуже люблять знаходитися в суспільстві, але при цьому намагаються бути в стороні, не підтримують бесід і тісних контактів.

Завжди і з усіма поводяться зверхньо. Витримують будь-які прямі погляди, хто б на них не дивився — звичайна людина чи важливий чиновник.

Відьми завжди впевнені в собі і спокійні, ніколи не звертають уваги на крики, глузування або плітки, вибити з колії їх неможливо.

Погодні прикмети на 5 травня

  • Літньо-осінній період буде щедрим на врожай, якщо 5 травня гроза.
  • Заморозків більше не передбачається, якщо в Переддень дня Юрія довго і голосно кує зозуля.
Джерело: ukr.media