Микола Томенко: міністерство по «відправці українських школярів за кордон»

18 Травня 2020 11:58

Досі команда ЗЕЛЕНСЬКОГО не може знайти і призначити Міністра освіти та науки.

А тим часом група знаних міжнародних грантожерів, що захопила в останні роки владу у Міністерстві та дотичних структурах й далі знущаються над національною освітою та наукою.

От попри законодавчо визначений автономний статус Університетів, чиновники Міністерства змогли пролобіювати механізм ручного керуваннями вишами і нині придумують власні контракти з ОБРАНИМИ ТРУДОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ керівниками вузів. Багато ректорів, обраних абсолютною більшістю голосів колективу, вже біля ПІВРОКУ чекають від вождів і вождиків з Міносвіти рішень про своє призначення?!

Пропозиції від МОНу про обов‘язковість ЗБІЛЬШЕННЯ оплати за навчання у державних вузах за сьогоднішніх умов бідності й безробіття – це ще один аргумент для батьків шукати для своїх дітей виші в Польщі, Словаччині чи Угорщині або вступати в братні чиновникам МОНу приватні виші, де буде менша плата.

Введення обов‘язкового іспиту з англійської для ЗНО магістрів практично по всіх спеціальностях – радикально зменшить набір студентів в найважливіші галузі економіки: від сільського господарства до металургії.

І найголовніше- ЗНО! Як, коли і в який спосіб випускники шкіл будуть його складати ЗНО, НІХТО із чиновників достеменно сказати не може?!

От і виходить, що влада загалом і чиновники МОНу, зокрема, займаються відправкою наших школярів на навчання в закордонні виші!

Бо в Польщі, Словаччині, Чехії, Угорщині…наших абітурієнтів радо чекають і для вступу потрібно лише ГРОШІ і ДИПЛОМ!

П.С. І трішки про корупцію. Я не розумію, як чиновники МОНу можуть паралельно отримувати десятки тисяч доларів чи євро в міжнародних лобістських структурах?

Також не можу збагнути як чоловік може бути реформатором, заступником Міністра освіти, а його дружина – реформатором, зам Міністра МОЗ?! Це так можна!

Джерело: kyiv.ridna.ua